NUTRITIE SANATATE

Băutura care scade tensiunea arterială și glicemia

thehealthy.com

Băutura care scade tensiunea arterială și glicemia. Ceaiul de mentă este bun pentru creier, sistemul cardiovascular și ajută la reglarea nivelului zahărului din sânge, spune nutriționista Emma Derbishi. Ea enumeră toate proprietățile benefice ale băuturii, relatează publicația rusă Lenta.

Băutura care scade tensiunea arterială și glicemia: Ceaiul de mentă

Experta afirmă, citând un studiu recent, că consumul de ceai de mentă scade tensiunea arterială. Ea spune că acest lucru se datorează efectului său asupra canalelor de calciu din mușchii netezi ai vaselor de sânge, precum și efectului calmant al mentei.

Nutriționista definește, de asemenea, băutura ca fiind benefică pentru diabet și prediabet, deoarece ceaiul de mentă îmbunătățește sensibilitatea la insulină și, astfel, ajută la un control mai bun al nivelului de zahăr din sânge.

CITEȘTE ȘI: Ceaiurile care luptă împotriva pietrelor la rinichi: Contribuie la dizolvarea nisipului și pietrelor mici

În plus, ceaiul de mentă conține compuși activi, precum acidul rozmarinic și mentolul, care au efecte antiinflamatorii.

„Mai multe studii au arătat că infuziile de ceai de mentă pot ajuta la îmbunătățirea memoriei, a concentrării și a funcției cognitive”, spune nutriționista.

Mai multe despre beneficiile ceaiului de mentă

Unul dintre cele mai cunoscute și dovedite științific beneficii ale mentei este sprijinul acordat sistemului digestiv. Cercetările confirmă că menta poate ajuta în cazul tulburărilor digestive, balonării, crampelor și sindromului intestinului iritabil. Potrivit profesoarei Katie Hadley, uleiul de mentă poate ajuta la relaxarea mușchilor tractului gastro-intestinal și are proprietăți antiinflamatorii. Cu toate acestea, este posibil să obțineți mai puține beneficii din consumul de ceai, deoarece ingredientul activ din ceaiul de mentă este mai puțin concentrat decât în ulei.

Există un motiv pentru care menta a devenit o aromă populară pentru pasta de dinți, gumă și bomboane. După cum explică Marisa Meshulem, dieteticiană autorizată și fondatoare a MPM Nutrition, menta are proprietăți care ajută la neutralizarea mirosurilor.

„Ceaiul de mentă ajută la împrospătarea respirației, deoarece menta are proprietăți de neutralizare a mirosurilor. În plus, menta are proprietăți antimicrobiene care ucid bacteriile din gură care cauzează respirația urât mirositoare”, confirmă medicul.

CITEȘTE ȘI: Neurochirurgul Vlad Ciurea recomandă: Ceaiul care face creierul să funcționeze brici

Așadar, o ceașcă de ceai de mentă poate fi nu numai delicioasă, ci și o modalitate eficientă de a vă menține respirația proaspătă pe tot parcursul zilei.

Un studiu din 2016 a descoperit că ceaiul de mentă poate îmbunătăți vigilența, memoria și starea de spirit, spune Katie Hadley, nutriționist funcțional și fondator al Holistic Health and Wellness din Richmond, Virginia.

Comentarii: