NUTRITIE

Care a fost micul dejun preferat al Prințesei Diana: Ce a spus bucătarul regal

Care a fost micul dejun preferat al Prințesei Diana: Ce a spus bucătarul regal. Se pare că regretata prințesă Diana avea un stil de viață sănătos, iar acum bucătarul ei regal ne-a dezvăluit în sfârșit unul dintre secretele ei.

Într-un videoclip recent pe YouTube, Darren McGrady, care a fost bucătarul personal al prințesei de Wales în anii ’90, a dezvăluit micul dejun surprinzător de simplu pe care Diana îl consuma aproape în fiecare zi: fulgi de ovăz înmuiați în apă din seara precedentă.

CITEȘTE ȘI: Cel mai dăunător mic dejun: Ce să NU mănânci dimineața

Nu genul pe care îl vedeți pe Instagram, servit în borcane de sticlă și însoțit de hashtag-uri, ci pur și simplu o versiune nutritivă și sănătoasă pe care ea a descoperit-o în timpul unei călătorii în Elveția.

„În 1993, ea mânca fulgi de ovăz preparați cu o zi înainte”, a spus McGrady. Pe atunci, erau cunoscuți sub numele original: bircher muesli, o rețetă creată de medicul elvețian Dr. Maximilian Bircher-Benner pentru a le oferi pacienților săi o masă nutritivă și ușor de preparat.

Cel mai adesea, fulgii de ovăz sunt înmuiați în lichid (lapte sau suc) împreună cu mere rase și alte toppinguri, cum ar fi nuci, semințe și fructe. Se lasă la frigider câteva ore sau peste noapte înainte de a fi servit. Această metodă de preparare înmoaie fulgii de ovăz și creează o textură cremoasă, permițând, de asemenea, aromelor să se amestece.

Rutina de dimineață a Dianei

În timp ce vedete moderne precum Gwyneth Paltrow și Victoria Beckham promovează acum acest fel de mâncare pentru beneficiile sale pentru sănătate, Diana a dat tonul tendințelor în materie de mic dejun cu zeci de ani înainte ca cineva să adauge semințe de chia sau fructe goji.

McGrady a spus că și el începe fiecare zi cu un bol de fulgi de ovăz înmuiați peste noapte în suc de portocale proaspăt stors. A doua zi dimineață, adaugă iaurt grecesc, un strop de miere, felii de mere, afine proaspete, zeamă de lămâie și o mână de nuci prăjite. „Textura este uimitoare”, a spus el. „Când îl mănânci rece, este și mai delicios.”

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună omletă pentru un mic dejun bogat și echilibrat

Potrivit experților de la Harvard Health Publishing, ovăzul are proprietăți de reducere a colesterolului și îmbunătățire a sănătății inimii, ceea ce face ca alegerea Dianei să fie nu doar la modă, ci și cu adevărat rațională.

Dacă ești în căutarea unui mic dejun sănătos, simplu și delicios, acesta este perfect pentru tine, ȘI este aprobat de familie regală.

Comentarii: