În ce moment al zilei e bine să consumi prune pentru a slăbi și a avea o digestie mai bună. Prunele sunt o sursă de antioxidanți și fibre. Acum se știe care este cel mai bun moment pentru a le mânca pentru o digestie îmbunătățită și pierderea în greutate. Acest lucru este raportat de site-ul de sănătate Verywell.
Cel mai bun moment pentru a mânca prune uscate pentru pierderea în greutate
Consumul de prune uscate ca o gustare sau înainte de mese poate fi cea mai bună soluție pentru pierderea în greutate. Prunele uscate pot crește senzația de sațietate, putând duce la o reducere generală a aportului caloric. Acest lucru duce la o reducere a cantității de alimente consumate în timpul meselor ulterioare.
Un studiu publicat în revista Nutrition Bulletin a constatat că înlocuirea gustărilor cu prune uscate a ajutat la controlul apetitului. Participanții au înregistrat o ușoară reducere a greutății corporale și a circumferinței taliei în comparație cu cei care au consumat gustările lor tipice.
CITEȘTE ȘI: Poți consuma, în siguranță, prune dacă suferi de diabet?
Când să consumați prune uscate pentru a îmbunătăți digestia
Revista Clinical Nutrition afirmă că prunele uscate au un efect laxativ, astfel încât consumul lor zilnic, în special după micul dejun, îmbunătățește frecvența mișcărilor intestinale, volumul scaunelor și funcția intestinală generală.
Unii oameni preferă să mănânce prune mai devreme în timpul zilei pentru a minimiza potențialul disconfort pe timp de noapte, deoarece acestea cresc mișcările intestinale și pot provoca gaze.
Efectul benefic al prunelor asupra digestiei se datorează conținutului lor de sorbitol, un zahăr natural care atrage apa în intestine pentru a stimula mișcările intestinale. Revista Advances in Nutrition spune că cel mai bun moment pentru a consuma prune uscate pentru energie este după-amiaza.
Prunele uscate conțin o combinație de carbohidrați simpli și complecși și au un indice glicemic scăzut, ceea ce duce la o eliberare constantă de energie fără vârfuri bruște ale nivelului de zahăr din sânge. Fibrele, sorbitolul și polifenolii găsiți în prune ajută la menținerea unor niveluri stabile de energie prin prevenirea scăderilor rapide ale zahărului din sânge.
Ce conțin prunele uscate?
Conform USDA, o prună fără sâmburi (9,5 g) conține următorii nutrienți:
- calorii – 23
- apă – 3 g
- carbohidrați – 6 g
- fibre – 1 g
- grăsimi – 1 g
CITEȘTE ȘI: Ce efect are sucul de prune asupra oaselor
Prunele sunt versatile și adaugă dulceață oricărui fel de mâncare. Iată cum să le încorporați în dieta dvs:
- ca garnitură de salată
- pentru un tratament dulce în loc de desert
- ca ingredient în smoothie-uri pentru un plus de dulceață
- adăugate la produsele de patiserie ca îndulcitor natural
- ca aperitiv
- adăugat la fulgi de ovăz, iaurt sau brânză de vaci
- ca îndulcitor natural în sosuri precum cel de roșii sau barbecue.










