NUTRITIE SANATATE

Vită picantă cu legume la wok

beko.ro

Această rețetă îmbină frăgezimea cărnii de vită cu prospețimea legumelor și cu un sos dulce-picant, inspirat din bucătăria asiatică. Se pregătește rapid și e ideală pentru o cină sățioasă și sănătoasă.

CITEȘTE ȘI: Care este carnea recomandată pentru un steak de vită ca la carte – Exquis

Vită picantă cu legume la wok

Ingrediente:

  • 400 g carne de vită (mușchiuleț sau antricot, tăiată fâșii subțiri)

  • 2 linguri ulei de susan (sau floarea-soarelui)

  • 1 ardei gras roșu, tăiat fâșii

  • 1 morcov, tăiat bastonașe subțiri

  • 1 dovlecel mic, tăiat bețișoare

  • 2 căței de usturoi tocați

  • 1 bucățică de ghimbir (cam 2 cm), ras fin

  • 3 linguri sos de soia

  • 1 lingură sos de stridii (opțional, pentru un gust mai bogat)

  • 1 lingură sos dulce-picant sau pastă de chili

  • 1 linguriță miere sau zahăr brun

  • Sare și piper, după gust

  • Semințe de susan și ceapă verde, pentru decor

CITEȘTE ȘI: Alimentele sănătoase pe care le poți consuma greșit: Cum să le mănânci pentru a beneficia de vitaminele lor – Exquis

Vită picantă cu legume la wok

Mod de preparare:

 Amestecă fâșiile de vită cu 1 lingură de sos de soia, puțin piper și lasă-le la marinat 15-20 de minute.

Într-un wok sau o tigaie încinsă, adaugă uleiul și rumenește rapid bucățile de vită, 2-3 minute, până capătă o culoare frumoasă. Scoate-le și pune-le deoparte.

În aceeași tigaie, adaugă usturoiul și ghimbirul, apoi morcovul, ardeiul și dovlecelul. Gătește 4-5 minute la foc iute, amestecând constant.

 Adaugă restul de sos de soia, sosul de stridii, sosul dulce-picant și mierea. Amestecă până când legumele sunt bine acoperite.

 Pune carnea de vită înapoi în wok și mai gătește 2 minute, ca aromele să se combine.

 Presară ceapă verde tocată și semințe de susan.

Sfaturi utile:

  • Pentru o vită fragedă, taie carnea în fâșii foarte subțiri, perpendicular pe fibră.

  • Dacă vrei mai mult sos, poți adăuga puțină apă cu amidon dizolvat (1 linguriță la 100 ml apă).

  • Se potrivește de minune cu orez basmati sau tăiței de orez.

Comentarii: