NUTRITIE SANATATE

Micul dejun perfect care combate inflamațiile din organism

hotelunirea.ro

Micul dejun perfect care combate inflamațiile din organism. Un mic dejun echilibrat este considerat cheia unei zile productive și energice. Acesta nu numai că furnizează energie, dar și favorizează buna funcționare a sistemului digestiv, care influențează în mod direct starea de spirit și sănătatea generală.

Cel mai sănătos mic dejun pentru reducerea inflamațiilor din organism

Dar nu toate alimentele sunt potrivite pentru micul dejun. De exemplu, clătitele sau sandvișurile cu cârnați și șuncă vă vor sătura rapid, dar adesea vă vor lăsa obosiți și letargici . Așadar, pentru micul dejun, alegeți alimente bogate în nutrienți și sărace în zahăr și grăsimi saturate, recomandă The Health Site.

Un dezechilibru între radicalii liberi și antioxidanții din organism poate duce la stres oxidativ. Această afecțiune crește inflamația și contribuie la dezvoltarea bolilor cronice, cum ar fi artrita reumatoidă, bolile coronariene și unele tulburări neurologice.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună omletă pentru un mic dejun bogat și echilibrat

Anumite alimente cresc riscul de inflamație cronică. Acestea includ alimentele ultra-procesate și prăjite, dulciurile și produsele de patiserie, în special gogoșile și produsele de patiserie foarte procesate, care împovărează semnificativ organismul, mai raportează publicația.

Sistemul digestiv afectează în mod direct imunitatea și starea de spirit. Când funcționează corect, organismul face față mai eficient stresului, menține niveluri stabile de energie și reduce riscul de stres oxidativ. Un mic dejun nepotrivit – alimente prăjite, produse de patiserie și sandvișuri cu carne rece – te poate sătura rapid, dar poate provoca și letargie, crește nivelul zahărului din sânge și agrava inflamația.

Alimente care reduc inflamația

Legumele și fructele sunt o sursă de antioxidanți, vitamine și fibre. Fructele de pădure, merele, kiwi și citricele ajută la reducerea inflamației.

Cerealele integrale, cum ar fi fulgii de ovăz, hrișca și quinoa, mențin niveluri constante de energie și conțin nutrienți benefici.

Proteinele vegetale și animale – ouă, iaurt grecesc, nuci și semințe – favorizează regenerarea celulară și susțin imunitatea.

Grăsimile sănătoase – uleiul de măsline, avocado, peștele gras (somon, sardine) – conțin acizi grași omega-3, care combat inflamația.

Ierburile și condimentele – curcuma, ghimbir, scorțișoară – au proprietăți antiinflamatorii naturale.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun mic dejun pentru inima și stomacul tău

Un exemplu de mic dejun ideal care combate inflamația include:

  • fulgi de ovăz în apă sau lapte vegetal cu fructe de pădure, semințe de in și nuci;
  • iaurt grecesc cu fructe proaspete și miere;
  • omletă cu ierburi și legume, cu o porție mică de avocado;
  • smoothie cu spanac, mere, kiwi și o lingură de semințe de chia.

Acest mic dejun nu numai că vă va sătura și vă va da energie, dar vă va ajuta și să reduceți inflamațiile din organism și să susțineți funcționarea inimii, creierului și a sistemului digestiv.

Comentarii: