NUTRITIE SANATATE

Beneficiile neașteptate ale cojilor de lămâie: Cum îți este afectată sănătatea

medicalnewstoday.com

Beneficiile neașteptate ale cojilor de lămâie: Cum îți este afectată sănătatea. Cu toții suntem conștienți de beneficiile lămâii pentru sănătate. De obicei, când stoarcem o lămâie, este foarte probabil ca mulți dintre noi să aruncăm coaja. Dar știați că această parte a lămâii merită păstrată? Știința nutrițională și o serie de studii au demonstrat că coaja lămâii este unul dintre cele mai bogate componente în nutrienți.

Siguranța pe primul loc: cum să folosiți coaja de lămâie în dieta dvs

Coaja de lămâie nu se consumă de obicei ca atare. Prin urmare, este important să înțelegeți cum poate fi adăugată în siguranță în dietă. Asigurați-vă că spălați bine lămâile înainte de a folosi coaja. Cel mai simplu, dar și cel mai bun mod de a folosi coaja de lămâie este să o adăugați în salate, deserturi, iaurt, ceaiuri, marinate, sosuri pentru pește și supe.

Mai jos enumerăm cinci motive de sănătate pentru care merită să păstrați cojile de lămâie.

CITEȘTE ȘI: Lămâie congelată: Modul surprinzător în care stimulează sănătatea

Pline de antioxidanți

Conform unei publicații din International Journal of Nutrition, cojile de citrice conțin un număr semnificativ de antioxidanți naturali care previn dezvoltarea bolilor cronice.

Printre antioxidanții cheie se numără: vitamina C, flavonoidele și D-limonenul.

Bogate în fibre și nutrienți esențiali

Un studiu privind hidrocoloizii nutriționali arată că cojile de citrice sunt bogate în fibre alimentare. În plus, cojile de lămâie furnizează alcuni nutrienți esențiali, precum calciu, potasiu, magneziu și vitamina C. Fibrele pot ajuta la digestie, controlul glicemiei și sănătatea inimii.

Susțin sănătatea orală

Coji de lămâie au proprietăți antibacteriene. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Food Science and Technology, extractele din coji de lămâie inhibă în mod activ creșterea bacteriilor dăunătoare din cavitatea bucală, ceea ce susține igiena orală și sănătatea gingiilor.

De fapt, cercetătorii au subliniat că coaja de lămâie este adesea tratată ca deșeu, în ciuda faptului că este o sursă bogată de compuși bioactivi.

Poate reduce riscul de boli cardiace

Compușii bioactivi din coaja de lămâie, precum flavonoidele și fibrele, au fost asociați cu îmbunătățirea markerilor cardiovasculari. Un studiu realizat de Universitatea de Științe Medicale din Iran a arătat că adolescenții supraponderali și obezi care au luat un supliment care conținea coajă de lămâie și-au redus tensiunea arterială și nivelul colesterolului LDL (sau „rău”).

CITEȘTE ȘI: Cum te poate ajuta apa cu lămâie să slăbești fără efort

Poate reduce dezvoltarea anumitor tipuri de cancer

Notă – Cojile de lămâie nu sunt un remediu pentru cancer.

Proprietățile potențiale de combatere a cancerului ale cojilor de lămâie și ale altor citrice se datorează probabil proprietăților lor antioxidante. Acești compuși pot stimula creșterea celulelor sănătoase din organism.

Un studiu din platforma de date Taylor & Francis arată o legătură între consumul mai mare de citrice și cojile acestora, inclusiv lămâi, și un risc mai mic de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Poate reduce dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.

Comentarii: