NUTRITIE SANATATE

Aliatul de încredere împotriva bolilor cardiovasculare: Alimentul întâlnit des și în România

Sfecla roșie este un aliment minune care nu trebuie să lipsească din casă, mai ales în sezonul rece. Este bogată în vitamine, minerale, are foarte puține calorii, fiind de real ajutor în curele de slăbire și aduce multiple beneficii sănătății.

Potrivit The World’s Healthiest Food, sfecla roșie reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, mangan și potasiu. De asemenea, sfecla roșie este considerată unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume.

Ajută la menținerea tensiunii arteriale, previne boala cardiacă, inclusiv infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral. Sunt studii care au arată că sfecla poate reduce semnificativ tensiunea arterială cu până la 4-10 mm Hg pe o perioadă de numai câteva ore.

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de sfeclă:

Crește performanțele sportive

O serie de studii susțin că nitrații dietetici pe care îi conține sfecla pot îmbunătăți performanțele sportive. De asemenea, poate crește consumul de oxigen cu până la 20%, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Sucul de sfeclă roşie ajută la prevenirea cancerului. O sursă execelentă de minerale, vitamine, fibre şi antioxidanţi

Este un aliat în combaterea inflamației

Specialiștii susțin că inflamația cronică este asociată cu o serie de boli – obezitatea, bolile de inimă, afecțiunile hepatice. Sunt și studii care arată că sfecla are un efect antiinflamator.

Îmbunătățește sănătatea digestivă

Fibrele alimentare sunt o componentă importantă a unei diete sănătoase. De exemplu, o ceașcă de sfeclă poate să conțină 3 grame de fibre.

Contribuie la susținerea sănătății creierului

Este ideală pentru persoanele în vârstă.

Previne anemia și infecțiile respiratorii

Mai mult se pare că duce la creșterea imunității. Explicația constă în faptul că sfecla roșie contribuie la stabilizarea PH-ului din corp, un lucru esențial pentru imunitate, deoarece bacteriile infloresc atunci când echilibrul PH-ului din organism este alterat.

Ajută la detoxifierea ficatului.

Mai mult, previne cancerul

Betacianina, cea care dă culoare roșie este un antioxidant puternic, care are proprietăți de prevenire a cancerului. Un studiu efectuat la Universitatea Howard a demonstrat că betacianină a încetinit cu 12,5% progresia tumorilor în cazul cancerului de prostată și a celui mamar.

CITEȘTE ȘI: Remedii pentru tensiunea prea mare: Trei băuturi preparate în casă, care te feresc de medic

Anemia feriprivă

Este deosebit de utilă în tratarea anemiei feriprive fiindcă conține nu doar fier, ci și magneziu și vitamina B6, esențiale pentru asimilarea acestui oligoelement.

Comentarii: