SANATATE

Remedii pentru tensiunea prea mare: Trei băuturi preparate în casă, care te feresc de medic

teotrandafir.com

Tensiunea arterială (TA) este presiunea exercitată de către sânge asupra pereţilor arterelor atunci când inima bate (tensiune arterială sistolică) şi atunci când inima se odihneşte (tensiune arterială diastolică).

Dacă suferiţi de hipertensiune arterială, veţi manifesta simptome precum greaţă, vărsături, ameţeli şi dureri de cap şi aşa mai departe. Factorii care determină hipertensiune arterială sunt stresul, consumul de alcool, obezitatea, lipsa activităţii fizice şi multe altele, potrivit adevarul.ro.

Valorile normale ale tensiunii arteriale?

În prezent se consideră ca TA optimă este sub 120/80 mmHg. Se acceptă ca valori normale şi cele situate între 120/80 mmHg şi 139/89 mmHg. Dacă TA este 140/90 mmHg sau mai mult, se consideră hipertensiune arterială.

CITEȘTE ȘI: Îţi poate salva viaţa: Cum şi unde să-ţi măsori tensiunea arterială

Tensiunea arterială sistolică, care este primul număr, reprezintă presiunea din artere când cordul se contractă şi pompează sânge în artere; tensiunea arterială diastolică, al doilea număr, reprezintă presiunea din artere în momentul în care cordul se relaxează, după contracţie.

În consecinţă, aceasta din urmă reflectă presiunea minimă la care arterele sunt expuse. Frecvenţa cardiacă normală este 60-80/min, în condiţii de repaus.

Ce să bem atunci când avem tensiune arterială

Suc de sfeclă roşie: Sucul de sfeclă roşie este bogat în nitraţi şi vă poate reduce tensiunea arterială.

Ceai: este bogat în antioxidanţi şi poate controla tensiunea arterială.

Laptele cu conţinut scăzut de grăsimi: Vă va oferi calciu şi vitamina D. Aceşti doi nutrienţi vă pot ajuta să vă controlaţi tensiunea arterială.

CITEȘTE ȘI: Tu îţi monitorizezi tensiunea? Efectele devastatoare ale hipertensiunii netratate

Mai sunt eficiente afinele, salata verde, făina de ovăz cu conţinut scăzut de grăsimi, alimentele bogate în potasiu (cum ar fi bananele), peşte, fructe de mare, usturoi, ciocolata neagră, fistic, ulei de măsline sau rodiile.

Comentarii: