NUTRITIE SANATATE

Medicii americani dezvăluie remediul pentru ficatul gras – Legumele care conțin substanța-medicament

Foto: Pinterest.com

Ficatul gras. Cercetătorii au descoperit că un compus natural, care se găsește în anumite legume, poata trata și preveni steatoza hepatică, denumită popular ficat gras.

Ficatul gras non-alcoolic se caracterizează prin acumularea de grăsimi la nivelul ficatului și e un diagnostic primit de tot mai multe persoane. Prevalența acestei afecțiuni, care conduce la boli cronice hepatice, este de 25%.

CITEȘTE ȘI: Remediu pentru multe afecţiuni: Ce se întâmplă în corp după ce mănânci varză murată

Remediu excelent pentru ficatul gras

Vestea bună e că boala ficatului gras se poate ameliora considerabil prin alimentație și prin consumul unor anumite legume, despre care cercetărorii au descoperit că ar conține o substanță extrem de benefică în prevenirea și tratarea bolii.

Este vorba despre indole, o substanță care se găsește, în mod natural, în crucifere, așa cum sunt varza, broccoli sau varza de Bruxelles, relatează doctorulzilei.ro.

Studiul a fost realizat de specialiști de la Universitatea A&M din Texas, în colaborare cu alte instituții și publicat în revista medicală Hepatology.

CITEȘTE ȘI: Medicii americani recomandă varza roşie: Scade tensiunea, te scapă de toxine şi are efect antiinflamator

”Alimentele care au o capacitate naturală de a produce indole sau medicamentele care mimează acest efect ar putea fi folosite ca noi tratamente pentru boala ficatului gras,” a explicat Dr. Chaodong Wu, unul dintre specialiștii care au realizat studiul.

Potrivit medicului, compusul are un rol important în prevenirea degradării ficatului deoarece previne atât acumularea de grăsimi în ficat, cât și apariția infalamției.

Comentarii: