REVIEW

Curățenia în vremea coronavirusului: Lucrurile pe care trebuie să le dezinfectezi ZILNIC

Foto: Pinterest.com

Pandemia de coronavirus ne-a facut pe multi dintre noi sa fim mai atenti cand vine vorba de curatenia casei si de protejarea familiei.

Dezinfectarea obiectelor des folosite din locuinta, trebuie facuta cu atentiei si in urmatoarea perioada. Este, de fapt, un obicei pe care trebuie sa ni-l impamantenim pentru totdeauna, chiar daca intr-o zi vom scapa de coronavirus.

Iata care sunt obiectele pe care trebuie sa le cureti zilnic de acum in colo.

Clantele

Clantele trebuie deinfectate zilnic, recomanda acasa.ro. Aceste suprafete sunt atinse de toata lumea, de mai multe ori pe zi, fiind principala sursa de infectie. In plus, in mod normal, pe aceste suprafete se regasesc numerosi microbi care va pot pune viata in pericol. De aceea este important ca toate clantele din casa sa fie dezinfectate zilnic, iar cea de la intrare, chiar si de mai multe ori pe zi. Ideal este sa o dezinfectezi de fiecare data cand un membru al familiei vine de afara.

CITEȘTE ȘI: Vazele de sticlă pentru flori pot arăta tot timpul ca noi: Trucurile care te ajută să le cureți ușor

Intrerupatoarele

Intrerupatoarele din casa sunt folosite de toti cei care locuiesc in casa. Cele mai multe dintre acestea sunt confectionate din plastic si stim cu totii ca pe plastic, coronavirusul rezista pana la cateva zile. Asadar dezinfecteaza zilnic intrerupatoarele pentru a evita contaminarea intregii familii.

Manerele mobilierului

Asemeni clantelor si a intrerupatoarelor, manerele de la mobilier, fie ca este vorba de sifonier, de comoda sau de mobilierul din bucatarie, sunt atinse de nenumarate ori de toata lumea. Aceste manere sunt pline de microbi si virusi, iar in acesta perioada, prin atingerea manerelor este cel mai simplu sa te infectezi cu noul coronavirus.

CITESTE SI: Cumpărături în vremea coronavirusului: Cel mai periculos loc din supermarket

Blatul mobilierului din bucatarie

Bucataria este spatiul in care familia petrece cel mai mult timp, sau intra adesea pentru a manca sau pentru a-si lua un pahar cu apa. Atingerea mesei din bucatarie si a blaturilor mobilierului este cel mai simplu mod de transmitere a virusului. Dezinfecteaza zilnic aceste suprafete pentru a evita contaminarea.

Comentarii: