LIFESTYLE

Vivi Răchită și cea mai tare farsă din vestiar! Râzi cu lacrimi

Dincolo de cifrele din palmaresul său de jucător – Valeriu Răchită are câteva trofee, adică are Cupa cu Petrolul, încă una și vreo două titluri de campion cu Steaua, – despre fostul fotbalist stelist și petrolist se știe că era mare maestru în… farse.

Iar una dintre ele este demnă de povestit, ca să ne mai și amuzăm pe vreme de pandemie. Se întâmpla în anii 90, la Petrolul, iar ”victimă” a fost unul dintre tinerii colegi ai lui Răchită și compania. Ce s-a întâmplat?

”Am redactat la mașina de scris a secretarei clubului o convocare la echipa națională a unui coleg, Ciprian Pura. Bineînțeles, după ce ne-a cinstit și s-a bucurat, a trebuit să-i spunem adevărul la sfârșitul antrenamentului.”, a povestit fostul fundaș în Ziarul Ploieștii.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Glumele cu Claudiu Răducanu nu sunt bancuri!

Mai târziu, la Steaua, Valeriu Răchită a rămas același personaj responsabil cu buna dispoziție într-un vestiar în care se regăsea și ”campionul gafelor”, nimeni altul decât Claudiu Răducanu.

Și probabil că mulți v-ați întrebat cât este folclor și cât adevăr, în poveștile spuse pe seama fostului atacant, jucător bun, de altfel, la vremea lui.

”Nu doar că sunt adevărate, ci sunt mult mai puține „perle” scoase în spațiul public, decât au fost cu adevărat produse. În Bloc-notes el s-ar fi mutat, dar nu a găsit ușa.”, și-a amintit Răchită, care a povestit și o întâmplare reală, apropos de legendele cu fostul șef de la Petrolul, Liviu Luca, despre care se spunea că purta discuțiile și negocierile cu fotbaliștii, cu pistolul pe masă.

”Asta cu pistolul este adevărată. Însă, mai este o poveste cu pușca: înaintea meciului cu Rapid Viena din Cupa UEFA, când am făcut ședința pe vechiul stadion Ilie Oană, în fața unei puști de vânătoare cu lunetă.”, a mai spus fostul fotbalist în ”Ziarul Ploieștii”.

 

 

Comentarii: