LIFESTYLE

Dedu, înainte de startul Campionatului European: „Va fi un turneu atipic!”

„Tricolorele” se pregătesc intens de startul competiției găzduite de Danemarca, iar președintele FRH admite că, având în vedere contextul pandemic în care ne aflăm, nu a trasat naționalei un obiectiv concret.

Situația mondială generată de pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile organizatorilor cu privire la acest turneu, Norvegia a renunțat să mai suporte desfășurarea jocurilor la ei în țară, toate partidele urmând să se dispute în Danemarca.

România întâlnește Germania, Polonia și Norvegia în faza grupelor la turneul continental și va debuta la 3 decembrie. În contextul actual, șeful handbalului de la noi s-a arătat fericit de faptul că turneul va avea, totuși, loc și a precizat că toate delegațiile trebuie să respecte reguli stricte,

” Este un efort colectiv al Europei handbalistice. Echipa noastră s-a reunit într-o bulă de carantinare, sunt niște proceduri foarte stricte care trebuie respectate, cu teste din 2 în 2 zile, cu raportare la EHF.

O să fie dificil, va fi un European total atipic, sunt convins că vor fi surprize. Variabilele sunt atât de multe, încât nu cred că se aventurează nimeni cu un pronostic și nimeni nu poate pune un obiectiv clar”, spune Alexandru Dedu.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

România a vrut să ia locul Norvegiei

Norvegia a anunțat că nu mai este capabilă să găzduiască meciurile a două grupe din cadrul turneului final, iar oficialii handbalului de la noi au încercat să aducă Europeanul în România.

„Am primit informații că se caută soluții, am trimis o adresă în care am spus că noi suntem dispuși să facem acest efort sau cel puțin să încercăm să facem acest efort”, precizează președintele Federației Române de Handbal.

România va juca primul meci la 3 decembrie, contra Germaniei, două zile mai târziu urmează duelul cu Polonia, iar apoi cel Norvegia, ultimul din grupă, la 7 decembrie. Toate meciurile fetelor noastre vor avea loc la Kolding.

Comentarii: