REVIEW

Trucuri în gospodărie: Cum să păstrezi toba de porc ca să nu se strice

rtv.net

Toba de porc afumată este mai gustoasă și rezistă mai mult timp, spre deosebire de toba de porc făcută în casă, fără afumătoare.

Toba de porc se pregătește din organe bine fierte, cu grăsime, cu mirodenii, în special cu usturoi, sare și boia. Totul este bine fiert și presat, pentru a se închega în burta sau mațele crețe în care se pune umplutura.

Dar, oricât de bine fierte ar fi organele folosite pentru tobă și oricât de bine condimentate ar fi, toba nu rezistă prea mult timp la rece, în cămară, dacă nu este afumată.

O poți păstra atârnată în beci sau pe balcon, dar numai dacă temperaturile sunt negative și ziua, și noaptea, scrie libertateapentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Cum să consumi toba și caltaboșul fără să îți facă rău

Toba de porc se ține cel mai bine la frigider

Dacă vrei să reziste mai multe zile după Crăciun, toba de porc trebuie ținută la frigider. Se învelește într-un șervet gros de hârtie, ca să nu se umezească și să nu mucegăiască, și se păstrează la frigider cel mult o săptămână după ce a fost tăiată.

Cum se păstrează la congelator

Toba de porc, feliată, să pune în pungi la vid și se poate congela câteva luni.

CITEȘTE ȘI: Specialiştii avertizează: Cum îţi este afectată imunitatea dacă mănânci prea multă carne tocată

Se recomandă să fie vidată, deoarece astfel aroma ingredientelor se păstrează mult mai bine, chiar dacă toba va fi congelată și apoi dezghețată pentru a fi consumată.

Comentarii: