REVIEW

Greșelile care duc la îngreunarea procesului de curățare a casei: Ce să faci diferit

a1serviceproviders.com

Cu totii ne dorim sa acordam cat mai putin timp curateniei si sa terminam cat mai repede si mai usor treburile casnice. Cu toate acestea, multe persoane fac greseli colosale care mai rau le ingreuneaza procesul de curatenie al casei, in loc sa-l usureze.

Desi la o prima vedere pare ca lucrurile sunt usoare, aceste obiceiuri mai mult iti ingreuneaza munca. Iata asadar care sunt obiceiurile proste de curatenie la care trebuie sa renunti chiar acum!

1. Lasi hartiile sa se acumuleze

Fie ca este vorba despre ziare, facturi, pliante sau alte hartii nu trebuie sa le lasi sa se acumuleze ci sa le arunci sau sa le pui la locul lor de indata ce nu le mai folosesti, recomanda acasa.ro.

Arunca orice ziar sau reviste vechi, dar si facturile pe care le-ai platit. Pastreaza in schimb chitantele (daca nu platesti online) intr-un loc special destinat lor, care sa nu fie la vedere.

Revistele importante, pe care doresti sa le pastrezi, le poti depozita intr-un raft al bibliotecii.

CITEȘTE ȘI: Obiceiurile care îți afectează sănătatea mintală: Te dau peste cap fără să îți dai seama

2. Folosesti o cantitate prea mare de produse de curatenie

Produsele de curatenie, fie ca vorbim despre cele pentru podele, obiectele sanitare sau mobilier, ne usureaza considerabil munca si fac procesul de curatenie mai placut. Insa, multe persoane au tendinta de a exagera cand vine vorba despre folosirea acestora deoarece considera ca daca adauga mai mult produs, acesta va curata mai bine.

Pe fiecare produs in parte este mentionata cantitatea pe care trebuie sa o folosesti. Daca pui, de exemplu, pui de doua sau de trei ori mai multa solutie de spalat podelele, aceasta nu le va curata mai bine. Din contra, va lasa urme inestetice pe podele. In plus vei fi nevoit sa clatesti podelele de doua ori pentru a indeparta surplusul. O munca titanica, care nu isi are rostul.

3. Nu cureti/speli ustensilele folosite

Fie ca este vorba despre carpa de sters praful, despre mop sau chiar despre peria aspiratorului, acestea trebuie curatate dupa terminarea curateniei.

Peria de la aspitator acumuleaza praf si scame care apoi ajung tot pe jos. Cel mai simplu mod de a le curata este sa detasezi peria de tija aspiratorului si sa aspiri mizeria cu ajutorul acesteia pana cand peria este complet curata.

Mopul trebuie spalat foarte bine dupa fiecare folosire pentru a indeparta atat mizeria acumulata pe acesta cat si urmele de produs de curatenie. In caz contrar nu doar ca va prinde un miros ciudat, insa nici nu va mai curata la fel de bine.

Carpele de sert praful trebuie scuturate bine si spalate dupa fiecare folosire. Nu te ajuta cu nimic sa stergi praful cu o carpa deja murdara.

4. Nu folosesti substante dezinfectante pentru baie si bucatarie

In baie si in bucatarie se acumuleaza o multime de bacterii. Pentru a le elimina nu este suficient sa cureti temeinic incaperea, ci trebuie sa si dezinfectezi. Tocmai de aceea este important sa alegi solutii de curatenie cu dezinfectant pentru aceste spatii. Doar in acest fel te asiguri ca elimini cea mai mare parte dintre bacteriile care altfel se inmultesc necontenit.

5. Intai stergi praful si apoi dai cu aspiratorul

O alta greseala majora este sa stergi praful inainte de a da cu aspiratorul. In acest fel, praful de pe podea se va ridica si se va depune, din nou, pe mobilier.

Pentru o curatenie desavarsita trebuie mai intai sa aspiri foarte bine intreaga locuinta si apoi sa stergi praful. Nu iti face griji daca vor pica doua-trei particule de praf pe parchet. Acestea vor disparea de indata ce vei spala podeaua.

6. Amani curatenia pana cand devine coplesitoare

Multe persoane au tendinta de a amana curatenia pana cand aceasta devine coplesitoare. Acorda-ti zilnic cate 5 minute in care sa faci ordine in casa (adica sa pui toate obiectele la locul lor dupa utilizare) si casa ta va parea mai curata ca niciodata.

Pune la spalat de fiecare data cand se strang suficiente rufe si nu le lasa se acumleze pana weekendul viitor. In acest vel avea si unde sa le intinzi la uscat si vei termina mai rapid treaba la final de saptamana.

CITEȘTE ȘI: Cum să ai o casă luminoasă pe timp de iarnă: Detaliile care fac diferența

7. Lasi patul nefacut

Pe principiul “oricum nu il vede nimeni”, patul ramane adesea nefacut. Acest lucru face ca locuinta sa para neordonata si neorganizata. Invata-te sa faci patul in fiecare dimineata. Nu dureaza mai mult de un minut, maxim doua si, in plus, iti va da o stare de bine si tie.

Comentarii: