LIFESTYLE

A lăsat baletul pentru cursele pe circuit contra băieților

Kartingul electric este noua modă în automobilismul sportiv, iar puștii se înghesuie să se dea pe circuit cu mașinuțele care nu poluează. Indiferent că sunt băieți sau fete.

Martha are 10 ani, este în clasa a 4-a și îi place la nebunie să urce la volanul kartului său și să bage viteză pe circuit. Face de un an acest sport și spune că atunci când era mai mică a mai cochetat cu alte două.

„ Am făcut balet, nu prea mi-a plăcut, nu prea era de mine…dar kartingul e de mine. Am mai făcut și 3 ani de karate… E foarte tare să fiu pilot de karting electric, mama mă susține, iar colegele mele de la școală spun că este foarte tare ce fac. Nu are nimeni de la școală o problemă cu sportul acesta”, mărturisește Martha.

CITEȘTE ȘI: GHID DE STIL pentru bărbați: EȘARFA

La 8 ani e de două ori campion național

Martha se întrece pe circuit cu Albert, care face karting electric de la 6 ani, iar acum, la cei 8 ani ai săi, e de două ori campion național. Puștiul e fan Lewis Hamilton și își dorește ca atunci când va fi mare să devină campion mondial de Formula 1.

„M-am uitat după foarte mulți piloți de Formula 1 și am văzut cum depășesc și am zis să încerc și eu sportul ăsta. Sunt de două ori campion național. La școală sunt aproximativ la fel de bun ca la karting”, spune Albert.

Anelis are doar 5 ani și e cea mai mică de la grupa de începători. „Îmi place foarte mult la karting și îmi place și viteza”, spune cel mai mic dintre piloți.

 

 

 

 

 

Comentarii: