NUTRITIE SANATATE

Peștele care îți poate pune sănătatea în pericol. De ce medicii evită să-l recomande

fanatik.ro

Acest peste, preferat de multe persoane si consumat in cantitati mari si de romani, este cel mai toxic dintre pesti. Este usor de gatit si nu are oase, motiv pentru care este preferat de multe persoane. Insa, acest peste distruge sanatatea, iar medicii recomanda evitarea acestuia.

Pestel pangasius provine exclusiv din crescatorii si nu are valoarea nutritiva pe care ar avea-o daca ar fi crescut in salbaticie. Mai mult, in fermele piscicole unde cresc acesti pesti apele sunt extrem de murdare iar pestii sunt hraniti doar cu prafurii care sa le sporeasca cresterea, potrivit acasa.ro.

CITEŞTE ŞI: Cum să îți dai seama că un pește începe să se strice: Pete albicioase pe piele, carnea moale ca plastilina

Mai mult, din cauza cererii mari de pangasius, pestii sunt injectati cu hormoni pentru a spori cresterea rapida.

Carnea de pangasius salbatic este bogata in vitamina D, B12, seleniu, acizi grasi Omega-3. Pestele pangasius natural este apreciat pentru continutul moderat de grasime dar ridicat in proteine de calitate. Insa, recoltarea naturala de pangasius se face foarte limitat, incat tot pestele destinat consumului larg este adus din crescatorii.

CITEŞTE ŞI: Ai gătit peşte? Scapă de mirosul din casă cu trei metode simple

Fileul de pangasius din comert (inclusiv cel din Romania) este exclusiv crescut la ferme, iar calitatea carnii si continutul de nutrienti sunt scazute, fiind determinate in totalitate de hrana pe care o consuma pestele din crescatorii.

Comentarii: