LIFESTYLE

A lăsat tirul, pentru cuvântul Domnului! Fostul medaliat cu bronz la Olimpiada de la Sidney, Iulian Raicea, e preot în Thailanda!

Atras de religie dintotdeauna, Iulian Raicea era o figură aparte în lumea sportivă de la noi. Un bărbat sobru, cu o figură veşnic concentrată, dublată de o barbă impresionantă, aşa şi-l amintesc foştii colegi pe campionul care a ales să-şi pună viaţa în mâinile lui Dumnezeu.

A fost de ajuns o controversă pentru ca Iulian Raicea să decidă că mai important decât sportul este credinţa, pentru el. După Olimpiada de la Beijing, acolo unde Raicea a concurat ca sportiv pentru România, dar a apărut şi ca antrenor al lotului de tir al Thailandei, campionul a renunţat. S-a retras din activitate şi a părăsit şi România.

Citeşte şi: Dezvăluiri din viaţa Andreei Esca: Ce trucuri a folosit pentru a-l cuceri pe soţul ei

Preot-călugăr lângă Bangkook

Prietenii din lumea sportului habar nu au avut unde să-l mai găsească. L-au găsit însă jurnaliştii. Tocmai în Thailanda. Şi e preot!

Iulian Raicea a urcat treaptă cu treaptă până când a ajuns un personaj important în cadrul Bisericii Ortodoxe din Bangkok, care aparţine de Patriarhia Moscovei.

Iniţial, Raicea a fost tuns în monahism, a devenit călugăr, dar între timp a fost hirotonit preot. Acum, fostul medaliat cu bronz de la Olimpiada de la Sydney 2000 în proba de pistol viteză este cunoscut sub numele de ieromonah Serafim. “Este preot-călugăr. Din rândul acestei categorii se aleg arhimandriţii sau episcopii”, explică un reprezentant al clerului din România.

Prin România, Raicea mai trece doar ocazional, ca să-şi viziteze familia. A rupt legăturile cu oamenii din Federaţia de Tir sau din Comitetul Olimpic, după scandalul imens de la Beijing. Fostul sportiv a fost acuzat atunci că a folosit banii statului pentru interesele lui personale.

 

Comentarii: