LIFESTYLE

Adevăr sau propagandă? De ce boli ar suferi Vladimir Putin

Liderul de la Kremlin este cel mai comentat om al Planetei, cu siguranță, la acest moment. Iar invazia brută și atacurile criminale la adresa civililor ucraineeni unde și-au pierdut viața inclusiv copii l-au făcut să fie cel mai detestat personaj.

Iar despre Vladimir Putin încep să apară sau să fie readuse în actualitate tot felul de povești, detalii mai puțin cunoscute, ipoteze sau, de ce nu, chiar fake news-uri aruncate deliberat de cealaltă parte a propagandei.

Așadar, în timp ce clica lui Putin de la Moscova s-a chinuit să-i construiască imaginea de mascul Alpha, cu o condiție fizică impecabilă, neînfricat, călare pe urs sau la bustul gol, pe un cal în Siberia, dinspre vest și alte variante.

Că bărbatul promovat drept simbol al masculinității, sportiv redutabil și cu o sănătate care merge ceas, ar suferi de diverse afecțiuni.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci pentru a avea un creier mai eficient. Cele două activități recomandate de specialișt

Parkinson, cancer sau boală mintală

Desigur, că n-au fost puțini cei care s-au întrebat direct dacă Vladimir Vladimirovici Putin este întreg la minte atunci când armata rusă trimisă de el în Ucraina atacă maternități și grădinițe.

Însă unii au avansat chiar ipoteza unei boli mintale. Clément Beaune, secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, a declarat, de exemplu, despre un discurs al lui Putin că a fost „delirant şi paranoic“.

Și nu este vorba doar despre povești recente. De pildă, americanii au scos de la naftalină un episod din 2014, când Angela Merkel, fostul cancelar german, ar fi afirmat într-o discuție cu Barack Obama că Putin „a pierdut orice contact cu realitatea. Este într-o altă lume”.

Daily Mail a scris cum că liderul de la Kremlin ar suferi de delir şi confuzie, efecte ale COVID long, sau că ar avea cancer și chiar ar fi fost operat.

În noiembrie 2020, The Sun a publicat un filmuleț în care Putin părea că tremură și a susținut, pe surse, că ar fi vorba despre Parkinson, dar informația a fost negată de purtătorul de cuvânt al aparatului prezidențial.

 

 

 

 

Comentarii: