LIFESTYLE

Adevărata avere a liderului de la Kremlin! Unde își ține banii Vladimir Putin

Intrat în politică în urmă cu mai bine de 30 de ani, Vladimir Putin este la al patrulea mandat ca președinte al Rusiei. Întotdeauna însă a fost ținut la subiecte tabuu salariul pe care-l încasează liderul de la Kremlin. Lumea a început totuși să investigheze, și până la urmă s-a aflat ce scrie în acte.

Potrivit unor surse, în anul 2020, venitul anual al liderului de la Kremlin a fost de 10 milioane de ruble, adică 130.000 de dolari, așadar Putin ar câștiga lunar, suma de 10.833 de dolari.

Dar în ciuda acestui fapt, se vorbește că Vladimir Vladimirovic ar fi posesorul unei averi fabuloase, estimată la 200 de miliarde de euro, bani pe care în mare parte s-ar găsi puși la adăpost în off-shore-uri din Panama.

CITEȘTE ȘI: Când a devenit insultător degetul mijlociu. Scurtă istorie

Palat de un miliard la Marea Neagră

De altfel, opozantul Navalnîi a aruncat bomba în urmă cu câțiva ani pe blogul său. A prezentat inclusiv filmulețe și poze cu palatul lui Vladimir Putin, de la Marea Neagră. Proprietatea a fost construită pe un domeniu imens, și ar valora un miliard de euro.

Ar avea teatru privat, cazino, sala de sport, un patinoar propriu și heliport. De altfel, despre Putin se spune că ar fi investit alte miliarde în yahturi, mașini de lux și bijuterii rare.

Însă fostul bancher al liderului rus, Serghei Pugachev, a mărturisit că averea lui Putin este aproape imposibil de verificat, nici măcar celebra publicație Forbes nu a reușit să afle o sumă exactă.

”Tot ceea ce aparţine Rusiei el consideră a fi al lui. Totul, adică Gazprom, Rosneft, companii private. Orice tentativă de-a calcula averea lui nu va avea succes. Este cel mai bogat om de pe pământ atât timp cât se află încă la putere. Punct!”, a declarat fostul bancher al lui Putin în urmă cu ceva timp, potrivit stiridinlume.ro.

 

 

 

 

Comentarii: