LIFESTYLE

Adi Vasile, înainte de debutul la Mondial:” Visul meu este să ajungem în sferturi”

Naționala feminină de handbal, fără căpitanul de drept, Cristina Neagu, ia startul mâine la turneul final din Spania, iar primul adversar este Iran.

Din grupa „tricolorelor” mai fac parte Kazakhstan și Norvegia, iar gândul selecționerului Adi Vasile merge departe, către faza a treia a competiției, sferturile de finală.

„Ne așteaptă șase meciuri, trei cu echipe care nu sunt de pe continentul nostru și care, poate, la prima vedere vor fi ușor de subestimat, cel puțin două dintre ele, după care trei meciuri cu echipe europene care sunt foarte sus în topul handbalului mondial. Dacă ar fi să visăm, visul nostru ne duce către jocul șapte, adică o prezență în sferturile de finală”, anunță Adi Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Obiectiv pe termen lung

Antrenorul spune și că obiectivul său pe termen lung este de fapt altul. „Mondialul acesta este văzut ca un prim pas în noul ciclu olimpic de trei ani, ținta principală fiind Paris 2024″, precizează Adi Vasile. Care face o analiză a primilor doi adversari din grupă, Iran și Kazahstan.

„Iranul este la prima prezență la CM și este clar că ele sunt echipa cu ultima șansă din grupa noastră. Iranul vine cu multe necunoscute, dar este un meci pe care, evident, trebuie să-l câștigăm. Kazakhstanul este o echipă care poate pune probleme unei echipei dacă nu te respecți și nu ești prezent sută la sută. Au un stil total diferit față de ce suntem noi obișnuiți în Europa și au și câteva jucătoare puternice în acțiuni 1 contra 1″, spune selecționerul.

 

Comentarii: