LIFESTYLE

Adi Vasile n-a trecut peste coșmarul ratării calificării la Tokyo:” Este cea mai tristă ediție a Jocurilor Olimpice!”

„Tricolorele” s-au reunit pentru un cantonament de patru zile la București pentru a pregăti meciurile din preliminariile EURO 2022, din toamnă, dar gândul lor încă le zboară la ratarea calificării la JO.  Adi Vasile și fetele au un țel comun: viitoare campanie olimpică.

„Nu pot privi JO cu detașare, este cea mai tristă ediție la care m-am uitat. Nu am făcut pace nici măcar cu poza clasamentului de la turneu preolimpic, unde fiecare echipă avea două puncte și diferența a fost făcută, pe lângă alte lucruri, de doar două goluri…

Încercăm să construim o echipă puternică, să acumulăm experiență internațională, să vedem naționala la Jocurile Olimpice din 2024, așa că tot ceea ce facem acum are legătură cu perspectiva de peste 3 ani”, mărturisește selecționerul Adi Vasile.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE la ce publici pe Facebook! Cuvintele care dezvăluie dacă suferi de depresie

Pregătirea fizică, un adevărat coșmar pentru handbaliste

Primele zile ale cantonamentului de la București sunt rezervate testelor fizice, iar „tricolorele” abia așteaptă să pună mâna și pe minge.

„Contează extrem de mult pregătirea fizică, suntem într-o etapă cu teste, vrem să vedem la ce nivel suntem, este o perioadă grea, nu cred că un sportiv urăște ceva mai mult decât această perioadă”, recunoaște handbalista Daciana Hosu, completată de Anca Polocoșer.

„Este cea mai grea perioadă din viața unui sportiv, sunt teste fizice și mai puțin handbal și joc cu mingea. Prefer orice altceva în afară de alergare, mi-e dor de minge”, spune Polocoșer.

„Nu este o perioadă ușoară, mai ales că îți împingi și barierele mentale”, adaugă selecționerul naționalei de handbal feminin.

 

 

Comentarii: