NUTRITIE

Ai exagerat cu ouăle de Paşti? Specialiştii dezvăluie care este cantitatea de la care ouăle devin NOCIVE

http://ziarulclujean.ro

Sunt o sursă importantă de calciu, proteine şi vitamine, dar nu pot fi consumate la discreţie. Nutriţioniştii explică ce conţine un ou şi care este cantitatea recomandată pentru ca acest aliment să nu devină nociv pentru organism.

Ouăle sunt o sursă bogată de substanţe nutritive, proteine de înaltă calitate, vitamine şi minerale. Conţin vitamina A, vitamina B2, riboflavină, vitamina B12, vitamina D, selenium, iod, acid folic, biotină, acid pantotenic, colina şi alte minerale esenţiale şi oligoelemente, inclusiv fosfor.

CITEȘTE ȘI: Ouăle de prepelita, printre cele mai bune medicamente naturale. Cele mai bune metode de pregătire

Dr. Nick Fuller, de la Institutul de American de Obezitate, susţine că un consum de până la 12 ouă pe săptămână nu creşte riscul de apariţie a problemelor cardiace. Totuşi,potrivit adevarul.ro, specialistul atrage atenţia că numărul optim se stabileşte în funcţie de greutatea corporală, sex, stil de viaţă, consumul zilnic de calorii şi obiceiurile alimentare, dar şi de starea de sănătate.

Şcoala Medicală de la Harvard, SUA, recomandă, în medie, un ou pe zi, pentru a beneficia de un nivel sănătos de colesterol bun şi pentru a întări şi menţine sănătatea inimii.

Într-un ou de dimensiune medie, care are aproximativ 78 de calorii, găsim 6,29 g de proteine, 25 mg de calciu, 0,59 mg de fier şi 112, 7 mcg de colină.

CITEȘTE ȘI: Nu te-ai fi gândit la un asemenea test: Felul în care găteşti ouăle îţi spune ce fel de persoană eşti

De asemenea, un ou ne poate furniza 22 mcg de acid folic, 260 UI de vitamina A, 44 UI de vitamina D şi 176 mcg de luteină şi zeaxantină, precum şi complexul de vitamine B, în cantităţi mici.

Comentarii: