NUTRITIE SANATATE

Ai grijă ce mănânci: Meniul de 1 Decembrie care poate fi o bombă pentru organism

Foto: Facebook.com

Prilej de bucurie pentru toți românii, sărbătoarea de 1 Decembrie înseamnă, pe lângă parade militare, și masă îmbelșugată cu bucate tradiționale românești.

Și cum din meniul românesc 100% nu pot lipsi fasolea cu cârnați sau cu afumătură, micii cu muștar, ketchup, maioneză, șuncă, pâine, dulciuri etc., trebuie să știm că toate acestea au nu numai foarte multe calorii, dar conțin și incredibil de mulți aditivi alimentari.

CITEȘTE ȘI: Nucile fac minuni pentru sănătate – Pot deveni însă nocive dacă sunt consumate incorect

Potrivit datelor Asociației pentru Protecția Consumatorilor, toate acestea conțin 68 de aditivi alimentari (E-uri), sute de grame de zahăr și zeci de grame de sare.

Cei mai frecvenți aditivi alimentari sunt E300, E330 și E950, informează Asociația pentru Protecția Consumatorilor.

Ce putem face

Cei care nu vor să devoreze o cantitate mare de E-uri, zahăr și sare pot verifica produsele pe care urmează să le consume prin scanare. Așa vor avea informațiile necesare și vor decide în cunoștință de cauză.

„Prin scanarea produselor care compun masa de 1 Decembrie, Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor, dar și explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte.

Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc masa de 1 Decembrie în lista de produse salvate, avem posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor, să aflăm cantitatea totală de sare, de zahăr, numărul total de aditivi alimentari (E-uri).

CITEȘTE ȘI: Efectul consumului de murături în sezonul rece – Descoperire majoră a oamenilor de știință

De asemenea, se mai poate verifica și de câte ori se repetă aceștia în produsele selectate”, mai explică Asociația pentru Protecția Consumatorilor, potrivit Adevărul.ro.

Comentarii: