NUTRITIE SANATATE

Alimentele esențiale în întărirea sistemului imunitar : Ce TREBUIE să mănânci pentru a face față bolilor

elytis-hospital.ro

Cum ne întărim sistemul imunitar în toamna aceasta? Ce mâncăm pentru a ne susține scutul de protecție al organismului?

Trebuie să îți întărești sistemul imunitar în toamna aceasta, când avem atâtea provocări medicale de trecut.

Coronavirus. Gripa de sezon. O răceală banală. Viroze. Guturai. Iată, toate acestea sunt „cadouri” cu care vine la pachet sezonul rece. Numărul pacienților diagnosticați cu astfel de afecțiuni crește, panica devine din ce în ce mai mare și suntem nevoiți să luăm tot felul de măsuri. Atunci când vine vorba despre sănătate, alimentația și odihna sunt cele două constante pe care trebuie să le avem în vedere.

CITEȘTE ȘI: Mihaela Bilic recomandă: Alimentele care ne cresc imunitatea și ne ajută în lupta împotriva coronavirusului

Așadar, ce să mănânci în toamna aceasta ca să-ți întărești sistemul imunitar? Răspunsul la această întrebare vine de la nutriționistul  Wasim Nazer, potrivit doctorulzilei.ro.

1. Usturoi

Conține compuși sulfuroși care înhibă dezvoltarea bacteriilor.

2. Dovleacul

Contine multă vitamina A care face parte din clubul select al „vitaminelor imunității”.

3. Mierea

Un aliment extraordinar pentru prevenirea și tratarea imflamațiilor. De asemenea, mierea are proprietăți antioxidante și antifungice.

4. Măceșele

Bogate în vitamina C, este recomandat a fi consumate crude. Sparge boabele de la măceșe, toarnă apă fierbinte peste ele și lasă-le la infuzat.

5. Ceapa

Bogată în quercitină, antioxidant cu un important rol imunitar. Ceapa roșie conține quercitină, această moleculă naturală care poate nimici inamicul numărul 1 al lumii la această oră, coronavirusul.

Quercitina face parte din clasa bioflavonoidelor (pigmenți din plante). Acestea sunt substanțe antioxidante, care contribuie la reducerea radicalilor liberi de oxigen (specii cu efecte negative asupra membranelor celulare și a ADN-ului, putând provoca moartea celulară).

Quercitina acționează la nivel celular, interferând cu procesele de transformare a celulelor sănătoase în celule canceroase, maligne; acționează prin „înghețarea” rapidă a replicării celulelor canceroase. Acest lucru oprește creșterea tumorii și duce la moartea celulelor canceroase.

CITEȘTE ȘI: Ține răcelile departe de copii! Alimentele care întăresc imunitatea celor mici

6. Varză, conopidă și broccoli sunt legume care au un puternic efect de detoxifiere a ficatului.

Prin aceasta, consumul lor ajută sistemul imunitar (permițându-i să-și canalizeze mai bine resursele către identificarea și neutralizarea virusurilor și bacteriilor).

Comentarii: