NUTRITIE SANATATE

Alimentele la care ar trebui să renunți ca să slăbești până de sărbători

Toată lumea vrea să fie în formă pentru sărbătorile care se apropie. Dar chiar dacă începeți o dietă acum, mâncatul în exces în zilele din preajma Crăciunului și a Anului Nou afectează negativ silueta.

Pentru a evita acest lucru, ar trebui să vă pregătiți din timp. Nutriționistul rus Dr. Svetlana Chernushevich sfătuiește să respectați în mod regulat o alimentație adecvată pentru a fi mereu în formă.

Dar dacă vrei să slăbești până la sărbători, nu este prea târziu să faci câteva schimbări care să te ajute să ajungi la acest obiectiv. Primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să elimini anumite alimente din dieta ta.

CITEȘTE ȘI: TOP 5 sfaturi culinare pentru iarnă: Alimentele care întăresc organismul, înainte de mesele copioase de sărbători

Dulciuri, fast-food și băuturi carbogazoase

Exclude din dieta ta dulciurile, fast-food-ul, băuturile carbogazoase. În combinație cu un antrenament ușor sau cu o activitate fizică, rezultatul nu va întârzia să apară.

În niciun caz nu trebuie să te supui unor diete stricte, pentru că în ajunul Anului Nou va începe efectul compensatoriu, mai sfătuiește nutriționistul.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă metoda de slăbit pentru sărbători: Alimentul care dă mari rezultate

Nutriționistul recomandă să nu mâncați cârnați și mâncăruri cu maioneză – acestea sunt cele mai calorice și dăunătoare mâncăruri de pe masa de sărbători.

Comentarii: