Stridiile sunt bogate în vitaminele B, D și A, ceea ce le face un aliment cu o valoare nutritivă ridicată.
Stridiile sunt considerate și un aliment afrodisiac, mai ales pentru bărbați, datorită faptului că acestea conțin o mare concentrație de aminoacizi și zinc, ceea ce crește nivelul de hormoni sexuali din organism.
CITEȘTE ȘI: Trucuri și idei pentru a găti fructele de mare – Exquis
Alimentul afrodisiac bogat în vitamine – cum gătim stridiile?
Umplute cu spanac și sos bechamel, stridiile proaspete pot deveni un aperitiv extrem de popular la orice petrecere.
Ingrediente:
- 12 stridii
- 60 g mozzarella maturată
- 2 linguri de unt
- 2 linguri făină
- 250 ml lapte
- Jumătate de ceapă tocată mărunt
- 1 vârf de cuțit de nucșoară
- 300 g spanac proaspăt
- 1 cățel de usturoi tocat mărunt
- ulei de măsline
- sare, piper
CITEȘTE ȘI: Cum poţi să eviţi riscul intoxicaţiei cu mercur din carnea de peşte şi fructele de mare – Exquis
Alimentul afrodisiac bogat în vitamine – cum gătim stridiile?
Mod de preparare:
Ceapa se rumenește într-o cratiță, cu puțin unt.
După ce ceapa devine transparentă, se adaugă făina și se amestecă la foc mediu, constant, până ce capătă o culoare aurie.
Se adaugă treptat laptele, amestecând mereu, pentru a nu se forma cocoloașe.
După ce sosul s-a îngroșat, se condimentează cu nucșoară, sare și piper, apoi se lasă deoparte.
Spanacul se călește rapid în puțin ulei cu usturoi, se scurge de lichidul format și se mixează rapid cu blenderul.
Se condimentează cu sare și piper și se lasă deoparte.
Stridiile se deschid, se așază pe o tavă, pe hârtie de copt, apoi se distribuie deasupra lor spanacul, sosul și brânza.
Se bagă la cuptor 10-15 minute și se servesc fierbinți.
Comentarii: