LIFESTYLE

„Americanul” a rescris istoria rugbyului românesc!

La 35 de ani, Florin Vlaicu scrie istorie pentru rugby-ul din România. Cu punctele înscrise în meciul câștigat cu Portugalia, cel poreclit „Americanul” a ajuns la 1007, urcând direct pe locul șapte al marcatorilor all-time din lume!

„Așteptam de foarte mult timp să ating borna de 1000 de puncte. Când m-am apucat de rugby nu credeam că voi mai juca la 35 de ani, nici nu mă gândeam că voi ajunge la aceste cifre. Am muncit foarte mult de-a lungul timpului, probabil au fost sute de ore de antrenament, mii de șuturi…

Ceea ce am realizat eu va fi mult timp în istorie pentru România”, povestește cel mai bun marcator din istoria naționalei de rugby a României.

Vlaicu, cel mai selecționat jucător român – 126 prezențe în naționala „stejarilor” – a debutat sub tricolor în 2006, contra Ucrainei. A bifat trei ediții ale Cupei Mondiale, în Franța 2007, Australia/Noua Zeelandă 2011 și în Anglia 2015.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Vrea să se bucure de rugby

„Americanul” mărturisește că își dorește enorm ca România să fie și la Cupa Mondială din 2023, dar recunoaște că nu știe dacă el va mai fi atunci în lot.

„Acum doresc doar să mă bucur de rugby, să iau totul pas cu pas. Nu vreau ca lumea să mă retragă, vreau să iau eu această deciziei și să-mi închei cariera când nu mai pot.

Este mult până în 2023, nu poți ști ce va fi pe viitor, încă nu-mi fac planuri pentru Cupa Mondială, dar cu siguranță vreau să ne calificăm”, mărturisește Vlaicu.

Pentru ”stejari” urmează meciul cu Spania, sâmbătă, la București, al treilea joc din preliminariile pentru Cupa Mondială. România e pe locul al doilea, iar săptămâna viitoare joacă în Georgia.

 

 

 

 

Comentarii: