LIFESTYLE

Anunț-șoc făcut de Gigi Becali! Când vrea să se călugărească milionarul din Pipera

Despre Gigi Becali se poate spune orice, dar că nu menține o relație strânsă cu cele sfinte, niciodată. Dincolo de donații făcute preoților, dincolo de ajutorul financiar dat bisericilor, sunt de notorietate pelerinajele pe care milionarul le-a făcut de-a lungul anilor, înainte de sfânta mare sărbătoare a Învierii, pe Muntele Athos.

În 2011, imaginile cu Becali urcând cu un convoi de cai, pe poteci grele, cu un toiag în mână, au ajuns pe micile ecrane pentru că a fost singura dată când omul de afaceri a luat cu el și o ehipă de filmare a unei televiziuni de sport. L-am văzut pe Gigi ațipind sub cerul liber, curățând cartofi în pădure și mâncînd cot la cot cu însoțitorii lui pâine goală sau fructe culese de aghiotantul Luțu din copaci.

De asemenea, în noaptea de Înviere, latifundiarul și familia lui sunt întotdeauna în primele rânduri, printre credincioșii care vin să ia lumină. Gigi Becali cântă împreună cu preoții și participă la procesiunea în care se înconjoară biserica.

 

Citește și: Un cunoscut medic prezintă avantajele rugăciunii. Efecte concrete asupra bolnavilor

 

Pușcăria l-a apropiat mai mult de Iisus

Asta obișnuiește să spună Gigi Becali de fiecare dată când vorbește de anii petrecuți detenție în urma condamnării în dosarul schimbului de terenuri cu MAPN-ul.

”Eu credeam tot timpul Domnului să mă scape de temniță, știam că m-a dus acolo cu forța ca să mă mântuiască. Și într-o zi am citit Prohodul Maicii Domnului, nici nu știam până atunci, spre rușinea mea, că există Prohodul Maicii Domnului. Și într-o noapte, m-am trezit la 2 noaptea și am cântat Prohodul de unul singur. Am zis atunci: Doamne, îți mulțumesc că nu m-ai eliberat până acum, că dacă mă eliberai, nu mai cântam acum Prohodul. Și m-am pus în genunchi și zis,  cu icoana în mână: Doamne, îți mulțumesc în lacrimi că m-ai adus cu forța ca să mă mântuiești pentru că mă iubești”, spune Becali într-un interviu pentru Spynews.

 

Citește și:  Știi când NU trebuie să-ți faci cruce?

 

Îl bate gândul să se călugărească

Desigur, nu chiar acum, însă pe Becali îl stăpânește de ceva timp dorința de a lăsa cele lumești pentru a ajunge și mai aproape de Dumnezeu. Cel puțin, așa mărturisește finanțatorul echipei de fotbal FCSB, care recunoaște că în ciuda faptului că ține rânduielile bisericești întotdeauna, mai pică în păcat.

Mai ales pe vremuri, când reușea să se certe cu toți oamenii din fotbal sau când urmărea slava lumească. Marea greșeală, obișnuia să spună Becali, a fost aceea că a intrat în politică.

Acum Becali are alte gânduri. ”Mă gândesc cum e să-l ai pe Hristos în mâinile tale. Și uneori mă transpun… Ce ar fi dacă? Și m-am gândit că m-aș face preot doar ca să săvârșesc măcar o dată Sfânta Liturghie și să mă las… Eu cred despre mine că dacă săvârșesc o dată Sfânta Taină, cad pe jos. Cad pe jos, leșin, nu aș putea. După aia, se spune că spre sfârșitul vieții, dacă vrei să primești, trebuie să dai tot. Adică, călugăria. Pe la 75-80 de ani, când rânduiește Dumnezeu, dacă o vrea, cum o vrea…”, mărturisește Becali.

 

 

Comentarii: