LIFESTYLE REVIEW

Aplauze în picioare pentru filmul lui Porumboiu la Cannes! Știți povestea din ”La Gomera”?

Zilele aceasta s-a tot vorbit despre ținute sexy, femei superbe, apariții răvășitoare și despre filmele care au intrat în cursa pentru Palme d’Or, de la Cannes.

Ei bine, am aflat cu toții despre succesul de care se bucură lung-metrajul regizorului Corneliu Porumboiu, însă la ceea ce s-a întâmplat astăzi, la vizionare, nu cred că s-a gândit nimeni.

Sala s-a ridicat în picioare la finalul proiecției și toată lumea a aplaudat după vizionare, minute în șir, întreaga echipă care a realizat pelicula ”La Gomera!”.

Filmul va concura pentru marele premiu la a 72-a ediție  a Festivalului de film de la Cannes, alături de producții ale unor cineaști celebri precum Pedro Almodovar.

Citește și:  Dezvăluiri din viaţa Andreei Esca: Ce trucuri a folosit pentru a-l cuceri pe soţul ei

O poveste despre corupție

Subiectul filmului are drept personaj central un polițist corupt, interpretat de actorul Vlad Ivanov, care e convins să elibereze un afacerist dubios din închisoare.

Dar ca să ducă la îndeplinire planul, trebuie să meargă la pregătire în insula Gomera, acolo unde va învăța un limbaj prin… fluierat. Un limbaj codificat care să-l ajute să comunice cu partenerii lui când sunt polițiști prin preajmă.

Cei care au văzut deja pelicula susțin că sunt scene de umor negru, mult umor negru, și momente care aduc a omagii discrete la adresa lui Alfred Hitchcock sau John Wayne, spun surse, pentru Libertatea.

În ultimii 25 de ani, românii au câștigat multe distincții la celebrul festival de la Cannes. Chiar Corneliu Porumboiu s-a numărat deja printre laureați: în 2006 cu filmul ”A fost sau n-a fost?” și cu pelicula ”Polițist, adjectiv”, în 2009.

 

Comentarii: