LIFESTYLE

”Nea Mitică de la Ligă” e scriitor de… ficțiune! Dumitru Dragomir i-a lăsat pe toți cu gura căscată când le-a spus ce scrie

După ce și-a așternut memoriile în ”Meciurile vieții mele”, carte pe care am citit-o și pot să spun că a avut ce povesti, Dumitru Dragomir aruncă bomba: mai ”coace” un roman pe care ar vrea să-l termine anul acesta.

Nu ar fi fost o surpriză, pentru că la câte a văzut și auzit fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, fost șef de club la Victoria București pe vremea lui Ceaușescu, ar putea scrie cărți pe bandă rulandă. Însă ineditul constă în faptul că nea Mitică scrie acum doar din… imaginație.

Citește și:  Ce SALARIU avea Nicolae Ceauşescu? Diferența față de conducătorii de astăzi ai României

De ce ia Corleone lecții de istorie

Mai concret, Dragomir este în plin proces de creație al volumului ”Aurul lui Decebal”, un roman ale cărui intrigă și acțiune se desfășoară undeva în urmă cu aproape 2000 de ani, în 44 ! ”Acțiunea se petrece imediat după ce l-au ”mierlit” boierii pe Burebista”, șochează ”Don Corleone” cu umoru-i unic, mai ales după ce mărturisește că ia lecții de… istorie.

”Încet-încet, ajung cu povestirea pe timpul domniei lui Decebal. E o carte de ficțiune-acțiune, dar am avut nevoie și de date istorice. M-am consultat cu specialiști în domeniu pentru a fi cât mai aproape de adevărul istoric”, mărturisește, în Libertatea, cel care a condus aproape 40 de ani fotbalul românesc.

Deocamdată, Mitică de la Ligă a luat o pauză forțată, din cauză că îi lipsește inspirația și mai are și ceva treabă, stă toată ziua pe șantier, printre muncitori.

Citește și:  Mai multe cărți pentru copii, extrem de cunoscute, au fost INTERZISE! Motivele sunt INCREDIBILE

Drama despre care a scris doar un paragraf

Dumitru Dragomir a debutat deja în lumea literară, după ce a scos pe piața cartea ”Meciurile vieții mele”. Acolo, am putut citi ceea ce am și auzit în multe rânduri, în interviurile pentru tv: despre copilul sărac din Bălcești care a fugit de acasă la oraș ca să scape de papară, despre cum și-a cunoscut și și-a iubit soția cu care trăiește în armonie de-o viață și despre întâmplările trăite când era invitat la mesele clanului Ceaușescu.

Dincolo de aceste povestiri cu ușor iz de comedie, în viața lui Dragomir s-a petrecut cea mai înfiorătoare dramă care poate exista în viața unui părinte: și-a îngropat fiul! Despre asta, nea Mitică se rezumă a scrie doar un enunț, câteva fraze, pentru că recunoaște că i se face rău.

Chiar și când este provocat în fața camerelor, din omul jovial și neînfricat, Dragomir devine cel ai vulnerabil personaj cu putință și sfârșește de fiecare dată în lacrimi. Fostului șef al LPF i-a murit fiul cel mare în somn, pe vremea când era președinte la Brașov.

”Era sportiv de performanță, cuminte, analize la zi, tot, dar într-o noapte s-a culcat lângă cel mic în pat și a doua zi, fratele lui l-a găsit mort lângă el… Se înecase cu vomă și a murit în somn”, a povestit plângând Dragomir, care în scurt timp a primit un post la București. Un fel de ușurare, pentru că el și doamna Vica își petreceau toată ziua la cimitir. Nu și-a visat niciodată fiul mort, însă a mărturisit că vorbește cu el în fiecare zi: are în casă un tablou imens și obișnuiește să discute uneori cu el, ca și cum ar fi acolo.

 

 

 

Comentarii: