LIFESTYLE

Ce SALARIU avea Nicolae Ceauşescu? Diferența față de conducătorii de astăzi ai României

Foto: Facebook.com

 

Deşi pare greu de crezut, Nicolae Ceauşescu nu avea, nici pe departe, cel mai mare salariu din România cât timp a fost preşedinte.

Dezvăluirea a fost făcută de Petre Gigea, care a fost ministru de Finanţe şi consilier personal al dictatorului comunist, potrivit ştirilekanald.ro.

MIRACOLUL din stup: Ce a putut găsi un apicultor deschizând unul dintre stupi!

Unde se fabrică în România pantofii celui mai valoros brand de top din lume / FOTO

Intr-un interviu acordat ziarului „Gazeta de Sud”, Gigea – ministru de finante intre 1981 si 1986 – a vorbit si despre faptul ca dictatorul nu a avut niciodata cel mai mare salariu din Romania, asa cum se credea.

Foto: Facebook.com

„15.000 de lei era salariul lunar al preşedintelui României prin 1984. Primul-ministru avea cu o mie de lei mai puţin decât el, viceprim-ministrul cu două mii de lei mai puţin, iar noi, miniştrii, aveam mai puţin.

Îţi transpiră PALMELE? Iată cum poți scăpa de asta!

La ce afecțiuni ești predispus în funcție de FORMA CORPULUI

O precizare: 9.000 de lei era salariul meu propriu-zis de ministru, plus 2.000 de lei – indemnizaţia de conducere, dar care nu intra la calculul pensiei deoarece Ceauşescu nu accepta ideea unor pensii mari.

Foto: Facebook.com

La ora aceea, cursul neoficial al dolarului american era de aproape 30 de lei. Dacă am face un calcul aproximativ, am putea zice că salariul lui Nicolae Ceauşescu a fost de aproape 500 de dolari SUA pe lună”, a explicat Petre Gigea.

Foto: Facebook.com

Apoi, fostul demnitar a povestit o intamplare nestiuta traita cu Ceausescu:

„La sugestia unor colegi miniştri, prin noiembrie 1985 m-am dus într-o zi la Nicolae Ceauşescu cu o propunere de mărire a salariului lui, ştiind că, implicit, se vor mări astfel la toţi de sub el. Am trecut, ca propunere, 20.000 de lei pentru el, ca preşedinte al României. De ce?

CITEȘTE ȘI:  A venit barza la Palatul Cotroceni!

Se majoraseră salariile şi directorul general din Valea Jiului încasa 19.000 de lei pe lună (salariu plus sporuri). Nu a fost de acord cu propunerile mele şi a acceptat mărirea salariului de la 15.000 la 16.000 de lei, adică echivalentul a 530 de dolari SUA”, mai afirma acesta.

Foto: Facebook.com

Comentarii: