SANATATE

La ce afecțiuni ești predispus în funcție de FORMA CORPULUI

Foto: Pinterst.com

Mai multe cercetari efectuate recent arata faptul ca cei care au un corp in forma de mar sunt mai predispusi la afectiuni de rinichi, fata de persoanele care au corpul in forma de para.

Oamenii de stiinta din Olanda au descoperit ca grasimea care poate fi intalnita in zona abdomenului la persoanele cu corpul in forma de mar poate creste semnificativ riscul unei boli la rinichi, chiar si la persoanele care nu sunt supraponderale, informeaza HuffingtonPost.

Conexiunea dintre afectiunile la rinichi si obezitate a fost de mult descoperita, iar acest studiu recent indica faptul ca numai o mica crestere a stratului de grasime din zona abdominala incepe sa apese rinichii, diminuand circulatia sangelui catre respectivele organe si crescand presiunea locala a sangelui.

Care sunt SECRETELE unui TEN odihnit, în afară de somn

ATENȚIE! Ce trebuie să RESPECTAȚI cu strictețe când luați medicamente

Ai probleme cu spatele: Mergi URGENT la medic

Cercetarea mentionata a aparut in Jurnalul Societatii Americane de Nefrologie. Potrivit expertilor, cele mai multe forme de afectiuni la rinichi nu se pot trata decat printr-un transplant de rinichi de la un donator clinic sanatos.

Obezii au probleme mai mari cu rinichii

Afectiunile rinichilor reprezinta a opta cauza a mortii in Statele Unite si, din totalul persoanelor cu diabet, circa o treime sufera si de boli ale rinichilor.

Arjan Kwakernaaktre, medic si viitor doctorand la Centrul Medical Universitar din Groningen, a declarat ca utilizat subiecti in cadrul testelor carora le-a calculat raportul talie-solduri, precum si starea generala a rinichilor.

Cele mai apreciate OUTFIT-uri în această toamnă /INSTAGRAM

MEDICAMENTELE care NU trebuie COMBINATE niciodată

Cum poți scăpa de cicatricele lăsate de ACNEE

Savantul a descoperit ca cei care au corpul in forma de mar aveau o presiune a sangelui mai ridicata in zona rinichilor. Cand sunt supraponderali sau obezi, este cu atat mai rau”, a declarat savantul.

Comentarii: