REVIEW

Aspectul casei depinde de obiectele de decor: Cum cureţi ramele foto, tablourile, sfeşnicele

cms.qz.com

Pentru a pastra in stare buna decoratiunile din casa, trebuie sa tii cont de cateva particularitati ale acestora. Asa vor avea mereu un aspect deosebit si te vei bucura de ele mult timp.

Modalitati de ingrijire a decoratiunilor

Decoratiuni de lemn sau rasina

Pentru a le spori frumusetea naturala, acestea sunt acoperite cu un strat protector de lac. De aceea, obiectele decorative din lemn nu se spala la masina de spalat vase. Acestea trebuie curatate cu o carpa moale. Pentru a avea o viata cat mai lunga, produsele din lemn trebuie tratate ocazional cu o carpa moale inmuiata in ulei vegetal, recomandă acasa.ro. Lemnul este un material care necesita o ingrijire periodica.

CITEȘTE ȘI: Care este temperatura IDEALĂ la birou și acasă, în sufragerie, dormitor și baie

Lumanarea parfumata

Lumanarea se asaza pe o suprafata rezistenta la caldura si se pastreaza la distanta de materiale inflamabile. Fitilul trebuie ajustat la 0,5 cm pentru a mentine flacara mica si ar bine sa nu arda mai mult de 3-4 ore incontinuu. Durata de ardere a lumanarilor parfumate este mentionata pe ambalajul fiecarui produs in parte.

Tablouri si rame foto

Parful de pe rama se sterge cu o carpa moale, iar sticla se sterge cu o carpa moale si cu o solutie speciala de curatare, care se evapora usor. Pentru a evita deteriorarea ramelor cu ornament, nu este bine sa folosesti solutie in exces.

Nu sterge suprafața tabloului cu soluții lichide!

Durata medie de utilizare a tablourilor / ramelor foto este de 10 ani, daca au fost respectate conditiile de transport, manipulare, depozitare si exploatare.

CITEȘTE ȘI: O casă mai primitoare, la început de toamnă: Trei gesturi care schimbă atmosfera căminului

Sfesnice si felinare

Daca sunt ingrijite corespunzator, suporturile de lumanare vor rezista in timp. Pentru curatarea zilnica se foloseste o carpa moale, inmuiata in apa sau intr-o substanta de curatare destinata materialului din care suporturile sunt confectionate.

Nu este indicat sa folosesti agenti de curatare care contin substante abrazive, amoniac sau inalbitori. Sterge cu o carpa curata si uscata.

Comentarii: