LIFESTYLE

”Aspirina” din Las Fierbinți așa cum nu o știți! Amintiri incredibile cu morții din decembrie 1989, cum a scăpat actrița Mirela Oprișor de gloanțe!

Este o actriță talentată, cu experiență, și totuși a fost nevoie de personajul Aspirina din sitecom-ul de la Pro TV, Las Fierbinți, pentru ca lumea să o cunoască bine pe Mirela Oprișor. Și este bine să o cunoască, pentru că artista însăși este un personaj, în viața reală. Simpatica actriță avea 16 ani la Revoluția din 89, care a prins-o la Brașov.

”Eu am fost în centru când a fost revolta de la Braşov, eram copil, am văzut tot ce s-a întâmplat. Foarte trist! Luau femei şi lăsau copiii singuri. Am văzut aceste lucruri1”, povestește actrița în ziarul Adevărul.  Nu a mers niciodată după carnetul de revoluționar, dar își amintește cu groază clipele trăite atunci și le povestește mereu colegilor din teatru când ajunge în Brașov pentru spectacole.

”Uite, pe scările alea am fost trântită la pământ şi un bărbat mă acoperea ca să nu mă împuşte şi, la un moment dat, am auzit ceva căzând lângă mine – erau creierii unui soldat. Eu am văzut nişte lucruri…Oameni morţi. Dar cel mai tare nu m-a marcat nici oamenii morţi şi înşiraţi pe caldarâm, nici creierii acelui soldat, nici faptul că se trăgea sau că omul ăla care a stat deasupra mea a fost rănit, ci un şofer de ambulanţă.”, spune ”Aspirina”. De ce? Nu a știut răspunsul la întrebare multă vreme, dar acum a aflat.

”Pentru că era ca un mort viu. M-a marcat incredibil, nu mai era printre noi acel om, deşi fizic era viu. Nici nu ştiu cum să descriu, dar cred că asta e cea mai bună descriere: era un mort viu sau un viu mort. Era incredibil ce era pe faţa omului ăluia, câţi a dus cu salvarea şi ce a văzut în ziua aia. Nu o să-i uit faţa niciodată. Deci, am trăit lucrurile astea, eu chiar am fost la Revoluţie.”, continuă să deruleze actrița filmul amintirilor.

Citește și: Când a devenit insultător degetul mijlociu. Scurtă istorie

Bătută cu bâta din cauza politicii!

Revoluția continuă să fie cel mai dureros moment petrecut în viața Mirelei Oprișor. Asta deși a mai avut parte de multe întâmplări nefaste. Unul dintre ele este acela a bătăii încasate de FSN-iști, susține artista.

”Eram mai mare atunci. Mă înscrisesem în PNŢ, eram mai mulţi tineri şi ne întâlneam într-un local. Într-o seară, ne-au aşteptat nişte FSN-işti care ne-au bătut cu bâta şi ne-au lăsat acolo. Părinţii mei nici acum nu ştiu, am fost vânătă două săptămâni, dar m-am ascuns de ei.”, mărturisește cunoscuta actriță. De ce intrase în politică? „Am sperat să se întâmple ceva şi uite că nu s-a întâmplat nimic“, spune Mirela Oprișor, care deși dezamăgită, nu a rămas mai puțin revoluționară ca în anii studenției.

Culmea, la actorie nici nu îndrăznea să viseze pe bune și a prins curaj treptat. Și totuși nu-și imagina că va ajunge să studieze și chiar să se stabilească la București.

”O moarte mi-a scris mie destinul. Am venit în Bucureşti pentru că fiul mătuşii mele a decedat şi ea a rămas singură în Bucureşti. A trebuit să vin să o ajut. Eu eram hotărâtă să dau la facultate în Cluj, nu aveam curaj să încerc la Bucureşti.”, dezvăluie actrița în ”Adevărul”.

N-a luat de prima dată, pentru că se prezentase la admitere fără pregătire, așa că s-a angajat la un chioșc din Piața Romană. A doua oară a fost cu noroc pentru Mirela.

Comentarii: