LIFESTYLE

Atenție, aterizează campioana! Simona Halep le promite românilor medalia de aur la Tokyo!

sursa: ProSport

Cu o privire senină, proaspătă ca un copil, cu părul răvășit de vântul puternic, Simona Halep pășește pe covorul roșu. E îmbrăcată în alb și poartă cu ea prețiosul trofeu abia câștigat. După bucuria unică a titlului cucerit la Wimbledon, Simona le oferă românilor și un zâmbet larg…

Primește flori, buchete imense, iar unul este de la președintele României. Klaus Iohannis nu i-a făcut onoarea de a o aștepta, deși ambasador mai bun n-a avut țara asta în ultimii ani. Sunt însă ceilalți, de la Ion Țiriac, la Ilie Năstase, ministrul Sportului și alte personaje care se țin mereu aproape de sport și sportivi. Unii obișnuiți să bage mereu capul în poze. C-așa-i în tenis, nu?

Nu mai contează. Simona e aici. Mângâie creștetul unui copil, împarte mulțumiri și stă la poze. În fața microfoanelor, discursul e la fel ca jocul din fața Serenei. Mai bun ca niciodată. Le mulțumește celor care i-au transmis energie și gânduri pozitive, celor care o susțin mereu și celor care au felicitat-o. ”Am simțit mereu că toată lumea e cu mine”, spune fata frumoasă a sportului românesc.

Vorbește iar despre copilașii care vor avea un model. Campioana le spune că ea a reușit pentru că familia și ea au crezut că se poate. ”Dacă ai încredere, se poate orice”, le transmite Simona care a ținut prima dată racheta de tenis la 4 ani și jumătate.

Mărturisește că a fost o onoare să joace în fața familiei regale britanice. Prințesa Kate i-a și adresat câteva mesaje de felicitare și i-a strâns mâna ”reginei” tenisului din acest moment. Ăsta este și farmecul de poveste al Wimbledonului, cu aerul lui aristocrat, istoric și exclusivist.

Citește și: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Decorată de Patriarh și de Iohannis

În timp ce tânara de 27 de ani își făcea bagajele să se întoarcă acasă, în țară lumea fierbe. Unii s-ar agăța iar de performanța ei uriașă, dar parcă mai bine nu…

Primii care anunță că Simona Halep va fi decorată sunt oamenii Patriarhiei. Pentru performanțe și mai ales pentru mărturisirea credinței creștin-ortodoxe prin simplu fapt că își face mereu semnul crucii înainte și după orice joc, Simona va primi cea mai înaltă distincție acordată mirenilor – Ordinul Crucea Patriarhală.

La scurt timp, vine și din partea biroul prezidențial comunicatul prin care Klaus Iohannis face public faptul că îi va oferi campioanei inimilor românilor Ordinul Național ”Steaua României”.

Comentarii: