REVIEW SANATATE

ATENȚIE: Ce boli pot produce înghețatele retrase de la vânzare în ultimele săptămâni

ctfassets.net

In ultimele saptamani, autoritatile au retras din magazine mai multe sortimente de inghetata deoarece au prezentat la analize un continut mare de oxid de etilena, un pesticid cancegerin. Peste 1 milion de inghetate au fost restrase din marile magazine.

„Astazi la raft nu ar trebui sa mai existe inghetata in care sa fie oxid de etilena. La consumator a ajuns un procent extrem de mic, sub 1-2%”, a declarat Mihai Ponea, director General al Directiei Generale Siguranta Alimentelor.

CITEȘTE ȘI: Cum să ai o vacanță fără griji: Trusa de prim ajutor pe care trebuie să o ai cu tine

Te poate îmbolnăvi de cancer

Cei care au apucat sa consume inghetata contaminata cu oxid de etilena risca mari probleme de sanatate, spun medicii toxicologi.

„Din 2016 a fost pe lista substantelor care pot produce cancer. Sunt asociate frecvent, expunerea cu oxidul de etilena, cu aparitia unor forme de cancer, cum ar fi limfomul non-Hodgkin, sau a cancerului de san. De asemenea, sunt studii care spun ca afecteaza dezvoltarea neurologica a copiilor”, a precizat Radu Tincu, medic toxicolog, pentru reportajul difuzat la News Hour with CNN de la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Schimbările ce au loc în organism dacă ai o vază cu flori în casă: Cum îți este stimulată memoria

Comentarii: