REVIEW

Atenție la aceste detalii esențiale: Cum alegi cel mai bun ulei de măsline din comerț

Foto: Pinterest.com

Uleiul de măsline este cunoscut omenirii de mii de ani şi este cel mai popular în Spania, Italia şi Grecia, făcând parte din aşa-numita dieta mediteraneană. Atunci când îl alegem, trebuie să ţinem cont, însă, de anumite specificaţii.

În primul rând, pe etichetă trebuie să scrie „presat la rece”. Acest tip de ulei de măsline este cu siguranţă de o calitate mai bună decât cel rafinat.

Țara de origine, producția și ambalarea

În acest sens, este bine ca ţara de origine, producţia şi ambalarea produselor să fie aceleaşi – acest lucru limitează posibilitatea ca produsul să fie contrafăcut sau un amestec de ingrediente de calitate scăzută.

CITEȘTE ȘI: Începe ziua cu o linguriță de ulei de măsline: Întărește imunitatea, protejează inima și previne apariția tumorilor

Şi, vorbind despre imitaţii, trebuie să sublinem faptul că uleiul de măsline se numără printre uleiurile cu cele mai multe falsuri de pe piaţă.

Data de producție și termenul de valabilitate

De asemenea, este importantă data de producţie şi termenul de valabilitate al uleiului de măsline. Se recomandă ca acesta să fi fost produs cu cel mult un an înainte şi să aibă termenul de valabilitate de cel puţin încă un an.

Mărimea sticlei

Mărimea sticlei este, de asemenea, importantă. Sticlele prea mari de ulei de măsline sunt recomandate doar dacă se găteşte permanent cu acesta. Odată deschisă sticla, uleiul trebuie utilizat, de preferinţă, în termen de două până la trei luni. În caz contrar, începe să devină rânced şi capătă un gust şi un miros neplăcut.

CITEȘTE ȘI: Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

Uleiul de măsline este unul dintre produsele care trebuie depozitate cu grijă şi atenţie, într-un loc răcoros şi întunecat. Astfel, se va beneficia de timpul maxim de utilizare, iar ingredientele sale utile vor fi păstrate în condiţii optime, notează Rador, citând actualno.com.

Comentarii: