NUTRITIE SANATATE

ATENŢIE la banane! Nu le consuma dacă suferi de această afecţiune comună

fedandfit.com

Bananele sunt fructe iubite de multe persoane. Acestea sunt si foarte sanatoase, prin comparatie cu alte fructe, continand cantitati mare de proteine, fosfor, vitamine si minerale. Acestea mai sunt bogate si in potasiu si fibre.

Potrivit studiilor efectuate de-a lungul timpului, s-a dovedit ca bananele reduc presiunea arteriala. Este suficient sa consumi doua banane pe zi, iar tensiunea arteriala va scadea cu 10%. Zece banane pe zi pot reduce presiunea sangelui aproape la fel de mult ca medicamentele, gratie potasiului continut, potrivit acasa.ro.

CITEȘTE ȘI: Trei mari motive să NU arunci cojile bananelor: Te scapă de balonare, te ajută să dormi mai bine și să slăbești

Persoanele care au presiunea arteriala scazuta trebuie sa consume bananele cu moderatie. Maxim una pe zi, pentru a nu-si agrava problemele.

Pe langa acest lucru, bananele au un continut mare de zaharuri si contin multe calorii. De aceea sunt de evitat de persoanele care tin diete. Din pacate, insa, banana nu este fructul perfect, cel putin in unele cazuri.

CITEȘTE ȘI: Mai coapte sau mai puţin coapte? Cum să alegi cele mai sănătoase banane

Comentarii: