REVIEW

Mai coapte sau mai puţin coapte? Cum să alegi cele mai sănătoase banane

fedandfit.com

De multe ori, te uiți la o banană și spui că este prea coaptă sau prea crudă, fără a ști, însă, că diferitele stadii de coacere au diverse beneficii, așa că vezi mai jos care sunt avantajele și dezavantajele cumpărării anumitor banane.

Banane verzi

Avantaje: Unul dintre beneficiile bananelor mai puțin coapte este rezistența lor și a faptului că au mai puțin zahăr decât cele perfect galbene, fiind astfel o opțiune bună pentru cei care încearcă să evite zahărul. De asemenea, acestea conțin și bacterii probiotice, care întrețin sănătatea colonului și te ajută să absorbi nutrienții mai bine, printre care calciul, potrivit feminis.ro.

CITEȘTE ȘI: Efecte neaşteptate: Ce se întâmplă în corpul tău dacă începi să mănânci două banane pe zi

Dezavantaje: Bananele necoapte bine au un nivel mai mic de antioxidanți și pot provoca balonare din cauza conținutului mai mare de amidon.

Banane coapte

Avantaje: Când bananele se coc, amidonul se transformă în zahăr, ceea ce le face să fie mai ușor de digerat, iar indicele glicemic mare, observat de specialiști, susține acest lucru. În plus, bananele au un nivel mai mare de antioxidanți pe măsură ce se coc.

Dezavantaje: Studiile arată că există o serie de micronutrienți care se pierd în timpul procesului de coacere, ceea ce înseamnă mai puține vitamine și minerale, drept pentru care dacă vrei să diminuezi aceste pierderi, este indicat să păstrezi bananele coapte în frigider. Un alt dezavantaj este că cei care suferă de diabet tip 2 trebuie să evite consumarea acestui tip de banane, din cauza conținutului mare de zahăr.

CITEȘTE ȘI: Secretul asiaticilor: De ce nu aruncă NICIODATĂ cojile de banane

În concluzie, există avantaje și dezavantaje de ambele părți, diferența cea mai importantă fiind în ceea ce constă consumarea bananelor de către diabetici, care trebuie să aibă o grijă sporită în alegerea lor.

Comentarii: