MOMS

ATENȚIE la dieta copiilor: Probleme serioase cauzate de ignorarea micului dejun | STUDIU

Foto: Pinterest.com

Un nou studiu arată că micuţii care mănâncă un mic dejun acasă au o sănătate psihosocială mai bună. Dar contează şi ce mănâncă, întrucât anumite alimente sunt asociate cu apariţia unor probleme de comportament, relatează Mediafax.

Un studiu publicat în jurnalul academic Frontiers in Nutrition arată că micul dejun este important în cazul copiilor şi adolescenţilor.

CITEȘTE ȘI: Viermişorii intestinali la copii: Cum îţi dai seama de prezenţa lor şi cum scapi de ei

„Este important ca cei mici să ia miul dejun, dar contează şi ce mănâncă. Săritul peste micul dejun sau cumpărarea unor gustări de la magazin pot duce la probleme de comportament în cazul copiilor şi adolescenţilor. Totodată, carnea procesată nu e o alegere bună, ci mai degrabă cerealele”, spune Jose Francisco Lopez-Gil, de la Universitatea Castillo-La Mancha, Spania.

Concret, studiul a urmărit obiceiurile alimentare a peste 3.700 de copii cu vârste până la 14 ani.

Alimente cu risc redus de a dezvolta probleme de comportament

Alimente precum ceaiul, ciocolata, pâinea, cerealele, cafeaua, laptele sunt asociate cu un risc mai mic de a dezvolta probleme de comportament. La polul opus, ouălele, brânza şi şunca „alimentează” problemele psihosociale.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii din Finlanda au descoperit: Cum îți motivezi adolescentul să învețe bine – E mai ușor decât crezi

De reţinut totuşi şi că alimentaţia sănătoasă începe acasă şi continuă la şcoală. Prin urmare, sănătatea copiilor este afectată în bine sau în rău de mesele de la şcoală (mese calde, cum este cazul ţărilor nordice, sau o gustare – corn şi lapte/măr).

Comentarii: