NUTRITIE SANATATE

ATENŢIE la lactate! Consumul incorect creşte riscul bolilor de inimă

Foto: Pinterest.com

După numeroase cercetări, oamenii de ştiinţă au ajuns să asocieze consumul de lapte cu bolile de inimă. Pe de altă parte, aceştia susţin că lactatele pot creşte longevitatea, dacă sunt alese în mod corect.

În cadrul congresului anual al Societăţii Europene de Cardiologie au fost prezentate rezultatele celor mai recente studii care relevă că persoanele care mănâncă o anumită categorie de lactate tind să trăiască mai mult.

CITEȘTE ȘI: Laptele preferat de oamenii longevivi. Mult mai sănătos decât laptele de vacă, eficient împotriva cancerului

Studiile, efectuate pe mai bine de 660.000 de subiecţi în decursul a 15 ani, asociază însă consumul mare de lapte cu cu boli coronariere, scrie businessinsider.com.

Cercetătorii sugerează că motivul ar fi cantitatea de grăsime şi proteine din produsele lactate. Aceştia au ajuns la concluzia că brânza şi iaurtul ar fi mai sănătoase decât laptele şi untul.

Consumul de lapte pare să crească riscul de boli coronariene cu 4%, potrivit studiului realizat de o echipă condusă de Maciej Banach de la Universitatea de Medicină din Lodz, Polonia. Mulţi experţi în bolile de inimă sugerează că grăsimea saturată din lapte afectează organele interne.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE! NU mai combina LAPTELE cu aceste alimente

Pe de altă parte, Banach şi colegii săi au descoperit că produsele lactate precum brânza şi iaurtul chiar ar putea fi de ajutor, acestea fiind asociate cu un risc al mortalităţii cu 8% mai mic, dar şi cu risc mai scăzut de a dezvolta boli de inimă sau diabet de tip 2.

Comentarii: