REVIEW

Manichiura cu gel sau acryl poate cauza ALERGII grave /STUDIU

Foto: dailymail.co.uk

Chimicalele folosite când vine vorba de manichiura cu acryl și de cea cu gel pot cauza epidemii alergenice, potrivit Asociației Britanice de Dermatologie, scrie publicația Daily Mail.

2,4% dintre femei sunt alergice la chimicalele folosite în tratamentele pentru îngrijirea unghiilor. Astfel de alergii pot duce la subțierea unghiilor sau la erupții cutanate și senzații de mâncărime.

O astfel de reacție se poate răspândii în orice parte a corpului, dacă aceasta intră în contact cu unghiile, cum ar fi pleoapele, fața și chiar organele genitale. În cazurile extreme, pot apărea și inflamații și dificultăți de respirație.

CITEȘTE ȘI: Statistică ÎNGRIJORĂTOARE în România! Numărul DIABETICILOR este într-o continuă creștere. Care sunt primele simptome

Asociația Britanică de Dermatologie spune că astfel de alergii sunt larg răspândite în Europa. Cercetările anterioare au descoperit că 93% dintre persoanele afectate de astfel de alergii sunt femei.

Foto: dailymail.co.uk

Deși reacțiile sunt mai grave atunci când sunt folosite produse neprofesionale, chiar și în cazul aplicării unei manichiuri cu acryl sau cu gel într-un mod profesional, alergiile pot apărea.

CITEȘTE ȘI: Cel mai potrivit ANTRENAMENT, în functie de zodia în care te-ai născut

„Este foarte important ca oamenii să știe că pot dezvolta alergii de la unghiile false”, a spus Dr David Orton, de la Asociația Britanică de Dermatologie. „Adevărul este că pot fi mult mai multe femei care suferă de aceste alergii și care rămân nediagnosticate, pentru că nu asociază simptomele cu unghiile, în mod special dacă simptomele se manifestă în altă parte a corpului”, a mai spus acesta.

Comentarii: