REVIEW

Te-au ciupit „tigrii platanului”? IATĂ ce trebuie să faci!

Foto: degradina.com

 

Bucureștenii sunt agresați aproape zilnic de insectele cunoscute sub numele de „tigrul platanului”, însă medicii susțin că nu există motive de îngrijorare. Se pare că înțepătura lor nu are efecte negative asupra sănătății oamenilor.

Cum se manifestă înțepătura tigrului de platan

Medicul dermatolog Mihaela Leventer a explicat, pentru Mediafax, că în momentul în care ești mușcat de această insectă, pe piele apare o mică pată roșie, însoțită de mâncărime, iar în unele cazuri, de bubițe.

Mușcătura tigrului de platan se manifestă mai rău la copii, senzația de mâncărime fiind mult mai intensă la ei.

CITEȘTE ȘI: Cum să te ferești de TIGRUL DE PLATAN

„Bucureștiul se confruntă cu aceste insecte micuțe denumite tigri de platan. Fac parte din familia pleoșnițelor, au dimensiuni de la 3 la 5 mm. Nu s-au constatat îmbolnăviri ale omului în urma înțepăturilor tigrilor de platan. Nu este o situație similară cu cea a căpușelor sau țânțarilor”, a precizat medicul dermatolog.

„La om produc o mușcătură care se manifestă printr-o mică pată roșie, însoțită de mâncărime, iar uneori durere sau bubițe. Senzația de mâncărime poate dura câteva zile și poate fi intensă, în special la copii”, a arătat dr. Leventer.

Foto: exquis.ro

Ce trebuie să faci dacă ești înțepat de această insectă

Conform medicului, senzația de mâncărime poate fi ameliorată dacă se aplică o compresă rece sau o mixtură mentolată.

CITEȘTE ȘI: Făina sau amidonul de porumb? Care este mai sănătoasă / BUCĂTĂRIE ROMÂNEASCĂ

De asemenea există și creme antiinflamatoare ce pot fi aplicate direct pe zona afectată.

Totuși, persoanele care suferă de alergii pot avea manifestări mai vizibile, mai intense, iar în astfel de cazuri este recomandată administrarea unor tratamente antialergice.

Comentarii: