REVIEW

Trebuie să le ai tot timpul în casă: Plantele care țin țânțarii la distanță

Vremea s-a încălzit, iar temperaturile ridicate favorizează apariția țânțarilor. Și decât să investiți în produse costisitoare ca să îi țineți la distanță, care vă pot pune în pericol și sănătatea, mai bine transformați ferestrele în mini grădini. Protejați-vă casa plantând oricare dintre următoarele 14 plante.

Este atât de simplu! Pentru protecție suplimentară, încercați uleiurile aromatice naturale direct pe piele.

Lavanda

Mirosul de lavandă este atât de plăcut și parcă te și eliberează de energiile negative. Din fericire, țânțarii nu suportă aroma puternică a lavandei.

Iarba lămâioasă

Mirosul distinct de lemongrass sau citronella este atât de eficient în respingerea țânțarilor, încât este folosit ca ingredient natural în soluții împotriva insectelor din comerț, potrivit tabu.ro.

CITEȘTE ȘI: Soluţii NATURALE eficiente care te scapă de ȚÂNȚARI

Busuioc

Orice plantă aromatică pe care o folosiți și la mâncare servește ca un agent de respingere a acestor insecte supărătoare. Mirosul busuiocului este atât de puternic încât nici nu e nevoie să îl scoateți pe geam.

Mentă

Ca și busuiocul, menta își găsește loc în gastronomie. Nu este deloc pretențioasă și este ușor de îngrijit. Se poate semăna direct și se înmulțește singură.

Cătușnică

Sau iarba mâței, cum e cunoscută popular, conține un compus organic cunoscut sub numele de nepetalactone, ceea ce atrage pisicile, dar respinge insectele.

Tagetes

Aceste flori frumoase au o capacitate extraordinară de respingere a mai multor tipuri de insecte, nu numai a țânțarilor.

Usturoiul verde

Mirosul tare al usturoiului verde împiedică țânțarii să se apropie de voi.

CITEȘTE ȘI: Mirosurile care ALUNGĂ țânțarii. Iată ce trebuie să faci

Rozmarin

Este excelent la gătit și ține departe și țânțarii.

Busuiocul cerbilor

Aceste flori mov nu ar trebui să lipsească din nicio grădină, fără excepție. Busuiocul cerbilor sunt atât de eficiente în respingerea țânțarilor, încât unii oameni zdrobesc frunzele plantei și le pun în buzunare.

Pufuleți

Secretă un miros pe care țânșarii nu îl suportă. Cumarina poate fi găsită ca și ingredient în produsele comerciale împotriva țânțarilor.

Geranium

Cea mai eficientă este floare cu aromă de lămâie.

Eucalipt

Este cunoscut faptul că uleiul esențial de eucalipt te protejează de țânțari, însă planta va da un aspect deosebit casei tale.

CITEȘTE ȘI: Vrei să NU te mai ciupească tânțarii vara aceasta? Ia această VITAMINĂ!

Monarda

Sau bucuiocul turcesc este foarte apreciată nu doar pentru aspectul ei ci și pentru mireasma cu care alungă țânțarii.

Plantele carnivore devorează muștele și țânțarii.

Comentarii: