MODA

Vrei să îți cumperi o pereche nouă de blugi? Ce trebuie neapărat să știi!

Foto: Pinterest.com

Nu mai este niciun secret faptul că, indiferent de vârsta pe care o avem, jeanșii sunt cea mai versatilă piesă de îmbrăcăminte din dulap. Iată de ce aata viitoare când vei merge să îți cumperi blugi, sunt câteva lucruri pe care  trebuie neapărat să le știi.

CITEȘTE ȘI: Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ

Cunoaște-ți măsurile

Nu, nu cele de genul, la unii blugi port 36 și la unii 38, ci cele în cm. Măsoară-ți talia, șoldurile și lungimea piciorului. Astfel, vei putea cumpăra online, dar și offline fără să greșești.

Fii atentă la compoziție

Probabil nu te-ai uitat niciodată pe eticheta din interiorul blugilor, cea mică și albă pe care scrie compoziția. Există variante de blue jeans care conțin bumbac, elastan și poliester.

CITEȘTE ȘI: JACHETA de BLUGI. Iată CARE sunt combinațiile preferate de celebrități!

În funcție de nevoile tale, alege blugii care ți se potrivesc mai bine și din punct de vedere al compoziției lor.

Atenție la blugii ¾ sau 7/8

Unei femei foarte înalte blugii 7/8 s-ar putea să fie, uneori ¾, iar unei persoane mignone dimensiunea ¾ să fie 7/8. De aceea e necesară și cunoașterea lungimii piciorului înainte de a proba sau cumpăra o pereche de blugi.

Foto: exquis.ro

Nu ignora blugii care nu sunt stretch

În ultima vreme s-au purtat jeanșii skinny și blugii leggins. E ușor să ignorăm faptul că există blue jeans fără elastan sau poliester, așa că dacă vei proba jeanși clasici, mom jeans sau boyfriend jeans vei observa că ți se vor părea mai rigizi. Nu-i ignora, sunt jeanși care au rezistat proba timpului.

CITEȘTE ȘI: Cum să porți ACEEAȘI pereche de blugi în 3 STILURI DIFERITE

Nu presupune că dacă au o anumită mărime îți vor veni

Fiecare magazin are alt calapod și mărimea 40 dintr-un magazin nu va fi identică cu mărimea 40 din alt magazin. În afară de calapod, și croiala, stilul, compoziția, un lot cu defecte pot schimba felul în care se așează blugii. Probează și nu ai cum să greșești!

Foto: exquis.ro

Gândește-te cum îi vei spăla

Producătorii de blue jeans ne avertizează că blugii nu ar trebui spălați așa de des. Dacă alegi să îți cumperi blugi rupți, gândește-te că aceștia se pot strica în mașina de spălat și vor trebui spălați de mână.

Comentarii: