MODA

Care este VÂRSTA la care ar trebui să NU mai porţi blugi /STUDIU

Foto: Instagram.com

Dacă aveai impresia că vei încheia cu blugii tăi favoriţi un contract pe viaţă şi că iubirea dintre voi nu se va stinge niciodată, rezultatele unui studiu recent, desfăşurat în Marea Britanie, te vor pune pe gânduri.

Din păcate, cercetarea întreprinsă de firma de curierat britanică CollectPlus a conturat o concluzie alarmantă pentru etern îndrăgostitele de blugi: că ar trebui să încetăm să purtăm îndrăgitele articole din denim în jurul vârstei de 53 de ani!

Blugi doar până la 53 de ani, ne avertizează un studiu britanic

Firma de curierat a intervievat nu mai puţin de 2000 de englezi pentru un studiu care să contureze preferinţele, procesul de achiziţie şi modul în care aceştia poartă clasicii jeans. Cea mai îngrijorătoare concluzie la care cercetarea a ajuns? Că ar trebui să încetăm să mai purtăm blugi în jurul vârstei de 53 de ani, optând în schimb pentru un stil mai elegant.

Vestea este surprinzătoare pentru toată lumea, fie că mai avem mult până la pragul celei de-a şasea decade de viaţă sau, dimpotrivă, ne apropiem vertiginos de sau chiar am depăşit cei 53 de ani. Şi nu doar pentru noi, ci şi pentru vedete, o categorie faimoasă pentru uşurinţa cu care îmbrăţişează ultimele trenduri, fără a ţine cont de vârstă.

Condimentul care te poate UCIDE! În SUA a fost declarat ilegal

Mango ajută la slăbit DOAR dacă este CORECT consumat

Sfaturi importante pentru tinerele mame: Ce să faci ca să nu te mai enervezi pe bebeluş

Este cazul Madonnei (58 de ani), al lui Jane Fonda (79 de ani), Sharon Stone (58 de ani) și Christie Brinkley (62 de ani), femei care arată superb în jeans, chiar dacă au suflat de ceva vreme în cele 53 de lumânări de pe tort!

Studiul britanic dezvăluie şi alte aspecte din viaţa unui cumpărător de jeans, mai puţin controversate.

Se pare că există o adevărată cruciadă pentru descoperirea perechii ideale de blugi: majoritatea britanicilor de sex masculin necesită un interval de cel puţin cinci zile pentru a găsi acest Sfânt Graal vestimentar, iar englezoaicele măresc acest interval până la 8 zile.

Media de perechi probate în căutarea „blugilor perfecți” este de 3, deşi unul din 10 britanici recunoaşte că încearcă cel puţin 6 perechi de blugi până la identificarea „norocoasei”.

SURPRINZĂTOR! Ce NU știai despre consumul de alcool

Ce să NU îi spui niciodată celei mai bune PRIETENE

Cum să porți SANDALELE în vara aceasta /GALERIE FOTO

Adaugăm şi mărturisirea că 6% dintre persoanele intervievate au izbucnit în lacrimi de frustrare, negăsind jeanşii pe care îi doreau, şi că fiecare pereche presupune un cost adiţional de 32,92 de lire (aproximativ 170 de lei), „cheltuieli ascunse”, pe benzină, tichete de parcare, mijloace de transport în comun, mese luate în oraş, toate determinate de escapada de shopping de blugi (un aspect pe care noi nu l-am luat niciodată în considerare). De aici rezultă un stres resimţit puternic la orice vârstă, care ne ridică un semn de întrebare: oare chiar ar trebui să renunţăm să ne mai chinuim, după ceva timp?

Iar unii britanici au făcut-o deja: 24% dintre intervievaţi acceptă că nu au descoperit încă perechea de blugi care să le vină ca turnată, în timp ce 29% s-au resemnat că nu o vor face niciodată.

Odată ce englezii cumpără şi aduc acasă perechea de blugi perfectă, situaţia devine roz. Loialitatea faţă de un articol vestimentar atât de dificil de găsit este ridicată: majoritatea respondenţilor păstrează blugii perfecţi timp de trei ani, iar 18% ating chiar pragul de cinci ani. 5% intră într-o relaţie de cursă lungă, aşteptând chiar minimum 10 ani înainte de a pleca din nou la cumpărături!

Mereu pe fugă? Ce să mănânci la PRÂNZ ca să SLĂBEȘTI

Cum îţi poţi schimba viaţa cu ajutorul călătoriilor: Cinci beneficii neştiute

Fructele pe care le poţi folosi ca DEODORANT natural

Concluziile sondajului realizat de CollectPlus nu au fost însă îmbrăţişate cu uşurinţă nici măcar de autori. Astfel, Catherine Woolfe, director de marketing la firma de curierat buclucaşă, a fost citată de revista britanică Daily Mail: „Denimul este un material universal, cu atâtea stiluri diferite disponibile, încât constituie un look atemporal, care avantajează oameni de toate vârstele”.

Comentarii: