NUTRITIE SANATATE

Alimentele de sezon care combat ALERGIILE de toamnă

Foto: Pinterest.com

Chiar daca toamna nu este un sezon obisnuit pentru alergii, sunt multe persoane care sufera din cauza atacului tacut al factorilor alergeni chiar si in lunile cu temperaturi scazute. Pe langa medicatia prescrisa de medic incearca sa schimbi si dieta pentru a lupta impotriva efectelor neplacute ale alergiilor.

Daca in mod obinuit suferi de alergii primavara si vara, nu vei scapa de ele nici in anotimpurile mai reci. Exista plante care polenizeaza si toamna (pipirigul), asa ca pericolele alergiilor produse de polen inca persista.

In plus, mucegaiul se dezvolta in umiditatea crescuta a toamnei declansand din nou alergii.

Bateriile smartphone care se încarcă în cinci minute, disponibile de anul viitor

Ateii sunt mai inteligenți decât oamenii credincioși – concluzia cercetătorilor după 80 de ani de studii

Cât de BENEFIC este trezitul la ora 5 dimineaţa? Ce spun oamenii de succes despre acest obicei

Ca sa scapi de ele mai usor, uite ce fructe si legume de sezon poti include in dieta de toamna:

Foto: Pinterest.com

Broccoli

Beneficiile acestei legume vin din continutul mare de vitamina C. Cercetarile au aratat ca 500mg de vitamina C pe zi ajuta in atenuarea simptomelor alergiilor (stranut, cai respiratorii infundate, tuse). In plus, broccoli face parte din familia cruciferelor, plante recunoscute pentru puterea lor de a elibera sinusurile. Pentru un plus de vitamina C poti adauga in meniu si alte legume din aceeasi familie: varza si conopida.

De ce NU este recomandat să ții parfumul în baie

TRUCURI/ Cum să cureţi cuptorul aragazului RAPID și fără bătăi de cap

Pastilele care îţi fac mai mult RĂU decât bine: La ce riscuri de expui

Ceapa si usturoi

Ambele sunt bogate in quercitina, un antioxidant puternic care functioneaza ca un antihistaminic si lupta cu alergiile. In plus are si puterea de a reduce inflamatiile. Trebuie sa stii, insa, ca quercitina nu este usor absorbita din alimente si s-ar putea sa ai nevoie si de suplimente pentru a obtine aportul necesar. Poti incerca in dieta de toamna mai multe retete care sa cuprinda usturoi si ceapa.

Foto: Pinterest.com

Dovleac

Il gasesti din blesug in acest sezon si il poti pune in supe consistente, in placinte sau paste. Dovleacul contine carotenoide, fitonutrienti care au rol de antioxidanti si se transforma in vitamina A, importante in lupta cu alergiile.

Foto: Pinterest.com

Morcovi

Aceleasi carotenoide, mai exact beta-carotenul, il vei gasi si in morcovi, o sursa buna pentru a face plinul de Vitamina A. Vei obtine mai mult din beneficiile ei daca gatesti morcovii in loc sa ii consumi in stare cruda. Ii poti pregati la abur sau ii poti pune in retete gustoase. Noi avem doua propuneri pentru tine.

Alimentele care te ajută la ALBIREA dinților

Află ce STIL VESTIMENTAR ți se potrivește în funcție de zodie

Care este temperatura ideală de COACERE a diferitelor preparate

Telina

Telina este o leguma bogata in vitamina C si compusi cu rol anti-inflamator, ceea ce o transforma intr-un inamic al simptomelor alergiilor. Este gustoasa si cruda, si gatita si nu trebuie sa ii ignori partile verzi pe care le poti toca in salate, supe si tocanite. Noi iti propunem o salata pe care sa o poti aseza langa pastele preferate.

Comentarii: