SANATATE

Hainele vinovate de apariția cancerului. Când devin NOCIVI blugii

Foto: Pinterest.com

O pereche de pantaloni sau blugi prea strâmți crește presiunea în partea inferioară a abdomenului, ceea ce determină migrarea acidului gastric spre esofag, provocând arsuri la stomac.

Cu timpul, aceasta poate duce la inflamații, ulcer și chiar la cancer esofagian, avertizează Richard Bricknell, directorul Bristol Physiotherapy Clinic, după cum relevă The Daily Mail.

Oboseala inexplicabilă. Cauze posibile

Dieta Anei Aslan, femeia care a învins bătrânețea

Sfatul nutriţionistului: Nu mânca niciodată aceste fructe dacă eşti la dietă

O îmbrăcăminte prea strâmtă poate cauza diverse probleme de sănătate

Mai mult, contracția artificială a stomacului împiedică degajarea completă a diafragmei în timpul respirației, ceea ce poate provoca hiperventilație, atacuri de panică și incontinență pe fond de stres.

Foto: Pinterest.com

Poate crește în mod semnificativ riscul de tulburări numite meralgia paresthetica. Este vorba de afectarea nervilor de la nivelul pelvisului până la coapsa din exterior, în urma căreia apare senzația de durere inghinală, arsură, furnicături și amorțire.

Cum poți slăbi, în funcție de zodie

Marele secret al produselor cosmetice: Află când expiră acestea cu adevărat

 

Bărbații care poartă haine prea strâmte riscă să se aleagă cu hernie, iar gulerele prea strânse ale cămășilor crește riscul de boli oculare grave

Presiunea pe vena jugulară a gâtului duce la creșterea presiunii interne la nivelul ochilor și, prin urmare, la glaucom. În plus, limitarea fluxului sanguin la creier prin arterele carotide provoacă dureri de cap, vedere încețoșată și amețeli.

Și încălțămintea prea strâmtă este nocivă

La fel ca piesele vestimentare, și încălțămintea prea strâmtă este nocivă.

Popcorn la microunde? Vezi cât de PERICULOS este pentru sănătatea ta

Remedii naturale pentru îndepărtarea mirosului urât al picioarelor

Ce se petrecea de fapt în haremul sultanilor. Adevărul șocant pe care serialele TV nu îl spun

Astfel, pantofii prea strâmți pot provoca deformarea articulațiilor degetelor de la picioare, iar, în cazul în care sunt purtați mai multă vreme, se creează condiții ideale pentru dezvoltarea ciupercilor la picioare.

Micozele piciorului se pot forma de asemenea, atunci când o persoană poartă pantofi fără șosete.

Foto: Pinterest.com

Același lucru este valabil și pentru lenjeria de corp, în special cea fabricată din materiale sintetice care nu lasă aerul să circule și păstrează umiditatea. O astfel de lenjerie provoacă la femei cistita, iar în cazul bărbaților infertilitatea.

Comentarii: