FRUMUSETE

Marele secret al produselor cosmetice: Află când expiră acestea cu adevărat

Ţi-ai pus vreodată această problemă? Cea a expirării produselor cosmetice pe care le ai? Dacă nu, acum e momentul. Îţi oferim marele secret al produselor cosmetice.

Ce se întâmplă dacă aplici gheață pe față în mod repetat

Ce e mai RENTABIL? Să fii proprietar sau chiriaș?

Arunci codiţele de la căpşuni? Greşeşti! Iată DE CE

Femeile adună o multitudine de produse cosmetice care mai de care mai folositoare, sau nu. Timpul trece cu rapiditate și uneori nu mai realizează cât a trecut de când au deschis capacul unui produs.

Cosmeticele expirate constituie un adevărat focar de infecţii oculare şi eczeme neplăcute pentru utilizatoarele care nu renunţă la ele. Atenţia pe care o acordă termenelor de valabilitate ale produselor cosmetice le va feri de eventuale neplăceri pe termen lung, scrie candexpira.ro. Poate că nu știai, dar riscurile nerespectării termenelor de valabilitate în cazul cosmeticelor este cel puţin la fel de periculos pentru sănătate şi frumuseţe, precum consumarea unor alimente alterate.

Boala cronică a bărbatului tânăr. CÂND şi DE CE trebuie să mergi urgent la medic!

CUM se taie UNGHIILE copiilor

Care este adevărul din spatele deceselor celor 25 de copii depistați cu RUJEOLĂ. Explicațiile specialiștilor

Pentru a evita astfel de neplăceri trebuie să luați în calcul data de expirare a produselor și acel mic icon cu “cutia deschisă” care are lângă scris “6M”(6 luni), “12M”(1 an), sau “24M” (2 ani). Simbolul îţi va arăta pentru cât timp de la deschiderea produselor cosmetice, acestea se încadrează în termenul de valabilitate standard.
Iată câteva termene de valabilitate: cremă pentru ochi – 1 ani,  cremă pentru faţă – 1-3 ani, fond de ten – 6-12 luni, mascara (rimel) – 3 luni, tuş pentru ochi – 3 luni, blush (fard de obraz) – 9 luni, ruj sau gloss – 1 an.

Comentarii: