MOMS

CUM se taie UNGHIILE copiilor

Cu foarte multa grija, ar fi prima regula. Desi pare ceva banal, toti proaspetii parinti stiu ca nu e o operatiune usoara. In primul rand, bebelusul se naste cu unghii mari si uneori ascutite. Asa ca din primele zile trebuie sa i le taiati, in primul rand pentru a nu se zgaria pe el insusi.

In acesta privinta, cel mai periculos este ca nou nascutul sa nu isi zgarie ochii. In foarte putine maternitati, in special in cele private, personalul are grija de a-i taia unghiile nou-nascutului. Prin urmar, trebuie sa va descurcati singuri.

In plus, unghiile nou nascutilor cresc extrem de repede si este nevoie, in primele luni de viata, sa ii faceti manichiura la doua zile, maxim trei zile.

Cea mai bună PASCĂ cu mascarpone și ricotta

De ce moneda noastră se numește LEU

Momentul optim pentru taierea unghiilor nou nascutului

Cel mai usor este sa ii taiati unghiile in timpul somnului profund (va dati seama dupa frecventa respiratiilor), deoarece atunci nu simte nimic si nici nu isi misca manutele, astfel incat, fara voia dumneavoastra, sa il puteti rani.

Cum se taie unghiile nou-nascutului?

1. Alegeti o forfecuta de unghii cu varful bont, special conceputa pentru sugari si copiii mici. O gasiti la toate farmaciile sau in magazinele de produse pentru copii.

2. Dupa ce o desigilati, sterilizati-o mai intai si apoi o folositi pentru unghiutele sugarului.

Cele mai tari COMBINAȚII de costume de baie din 2017

Cel mai mare duşman al dietei: Cafeaua şi laptele la micul dejun

3. Regula este urmatoarea: unghiile de la manute se taie rotund, iar cele de la picioare perfect drept, pentru a nu se incarna. Atentie: cei mici fac rapid infectii la unghiute. Asadar, incercati sa i le taiati corect!

4. Daca raniti putin bebelusul, nu ii puneti un pansament, pentru ca poate sa-l duca la gura si sa-l inghita. Doar opriti sangerarea cu un tampon steril.

Trendurile metalice, obligatorii în 2017

Ce boli determină ALBIREA PREMATURĂ a părului

Exista inca obiceiul, din pacate, ca parintii sa-i rupa cu dintii unghiile bebelusului. Este un lucru total contraindicat! In felul acesta, cel mai probabil veti reusi sa-l raniti pe cel mic, deoarece, in primul rand, nu vedeti ce faceti. In plus, nu este recomandat ca manutele lui sa intre in contact cu saliva dumneavoastra, asa ca mai bine ii taiati unghiutele cu o forfecuta destinata celor mici.

Succes! 

Foto: Pinterest.com

Comentarii: